Βασικές πρακτικές για να απολαύσει κανείς τοπική κουζίνα χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του.
Ένα δίδυμο γιατρών με πάθος για τα ταξίδια μοιράστηκε πολύτιμες συμβουλές για να βοηθήσει τους παραθεριστές να αποφύγουν τη διάρροια, μία από τις πιο κοινές και ενοχλητικές ασθένειες των ταξιδιών:
Για πολλούς, η δοκιμή τοπικών φαγητών αποτελεί κορυφαία εμπειρία σε κάθε ταξίδι, αλλά συχνά συνοδεύεται από στομαχικές διαταραχές και άλλες δυσάρεστες συνέπειες. Ο Dr Méabh και ο Dr Danny, ένα ζευγάρι γιατρών που έχει ταξιδέψει σε 41 χώρες με το βανάκι του και έχει σπάνια αρρωστήσει, διαβεβαιώνουν ότι με σωστή υγιεινή δεν χρειάζεται να αποφεύγει κανείς τις γευστικές εμπειρίες.
Το ζευγάρι, που κατάγεται από την Ιρλανδία και τη Σκωτία και πλέον ζει στην Αυστραλία, μοιράζεται τις περιπέτειες και τις ιατρικές του συμβουλές μέσω του λογαριασμού @celtsontheroad στο Instagram. Σε ένα πρόσφατο βίντεο με πάνω από 24 εκατομμύρια προβολές, εξήγησαν ότι οι τουρίστες μπορούν να απολαμβάνουν τοπικές γεύσεις με ασφάλεια, ακολουθώντας τέσσερις βασικούς κανόνες υγιεινής.
Πρώτον, τόνισαν τη σημασία του να επιλέγει κανείς πολυσύχναστα σημεία εστίασης που προτιμούν οι ντόπιοι, καθώς αυτό αποτελεί ένδειξη φρέσκου και ασφαλούς φαγητού. Δεύτερον, συνέστησαν το πλύσιμο των χεριών πριν από κάθε γεύμα, μια απλή αλλά ουσιαστική πρακτική πρόληψης. Τρίτον, πρότειναν να αποφεύγεται η χρήση τηλεφώνων και χρημάτων κατά τη διάρκεια του φαγητού, για να αποτραπεί η μεταφορά μικροβίων. Τέλος, συμβούλεψαν να υπάρχει πάντα διαθέσιμο αντιβακτηριδιακό τζελ, ιδιαίτερα σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε σαπούνι και νερό.
Το ζευγάρι υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία και ότι πάντα υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από κακώς παρασκευασμένα τρόφιμα, ενώ υπογράμμισαν ότι η υγιεινή των χεριών δεν προστατεύει από κάθε πιθανή ασθένεια που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.
Πολλοί από το κοινό σχολίασαν ότι συμφωνούν με την προσέγγισή τους, αναφέροντας ότι τρώνε επίσης τοπικά χωρίς να έχουν υποστεί σοβαρές ασθένειες, ενώ άλλοι υπενθύμισαν ότι η έκθεση σε νέα βακτήρια μπορεί κάποιες φορές να είναι αναπόφευκτη.