Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα μούρα μειώνουν την καταπόνηση μετά από έντονη γυμναστική

ΑρχικήPicksNews LineΤα μούρα μειώνουν την καταπόνηση μετά από έντονη γυμναστική
spot_img

Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα βατόμουρα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της βλάβης των μυών και του οξειδωτικού στρες μετά από έντονη άσκηση.

Η κατανάλωση μούρων μπορεί να ενισχύσει τις προπονήσεις και να βοηθήσει τον χρόνο αποκατάστασης, αποτρέποντας τη βλάβη στους μύες και τις καταπονήσεις που σχετίζονται με την ηλικία σύμφωνα με επιστημονική εργασία που δημοσιεύτηκε στο  International Journal of Environmental Research and Public Health.

Οι έντονες προπονήσεις μπορούν να προκαλέσουν «οξειδωτικό στρες» και φλεγμονή στους σκελετικούς μύες, που δυνητικά ευθύνονται για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, τα βατόμουρα παρέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά που έχουν συνδεθεί με τη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής, σύμφωνα με τα ευρήματα από την καταναλωτική εκστρατεία  Love Fresh Berries των British Berry Growers.

«Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα βατόμουρα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της βλάβης των μυών από τις ελεύθερες ρίζες και στην ενίσχυση του ιστού – επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη φυσική σας κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος της Love Fresh Berries. 

Η Dr Emma Derbyshire, διατροφολόγος δημόσιας υγείας και σύμβουλος του Love Fresh Berries σχολίασε: «Η φυσική κατάσταση είναι κεντρικής σημασίας για την υγεία και την ευεξία. Η υπερβολική προπόνηση μπορεί, ωστόσο, μερικές φορές να προκαλεί πόνο και να συμβάλει σε μια κατάσταση «οξειδωτικού στρες». Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία, αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να συμβάλει σε μυϊκή βλάβη.  Ορισμένες διατροφικές επιλογές και στρατηγικές τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσουν να μετριαστεί αυτό. Τα βατόμουρα είναι γνωστά για τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους προφίλ, επομένως θα μπορούσαν να είναι ένας λογικός και χρήσιμος τρόπος για να καταπραΰνουν και να ανακουφίσουν το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την άσκηση». 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα