Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε μανιτάρια

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε μανιτάρια
spot_img

Κορυφαία τηλεοπτική σεφ αποκάλυψε τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται κατά το μαγείρεμα των μανιταριών.

Η τηλεοπτική σεφ Clodagh McKenna, της πρωϊνής βρετανικής εκπομπής This Morning, μαγειρεύει για περισσότερα από 20 χρόνια και υποστηρίζει ότι το πιο συνηθισμένο λάθος είναι το ξεφλούδισμα και το πλύσιμο των μανιταριών πριν από την κατανάλωσή τους, το οποίο, όπως λέει, είναι «εντελώς περιττό».

Τα ποσοστά των ανθρώπων που μαγειρεύουν τα μανιτάρια λάθος είναι αρκετά υψηλά, σύμφωνα με τη κορυφαία σεφ, καθώς το 59% τα πλένουν και το 33% τα καθαρίζουν πριν τα μαγειρέψουν.

Ωστόσο, το πλύσιμο των μανιταριών κάτω από τρεχούμενο νερό μπορεί να επηρεάσει την υφή τους και το μαγείρεμά τους σε χαμηλή φωτιά μπορεί να οδηγήσει στο να αχνίζουν αντί να ροδίζουν.

Αντ’ αυτού, θα πρέπει να απομακρύνετε απαλά κάθε βρωμιά με ένα υγρό πανί ή μια μαλακή βούρτσα για να τα καθαρίσετε χωρίς να υποβαθμίσετε την ποιότητά τους.

Με λίγη τεχνογνωσία, μπορείτε να τα κάνετε να έχουν καλύτερη γεύση και ταυτόχρονα να αποκομίζετε πολλά διατροφικά οφέλη, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και έχουν λίγες θερμίδες και λιπαρά.

Πρόσφατη δημοσκόπηση, σε 1.000 ενήλικες που τρώνε μανιτάρια, αποκάλυψε έλλειψη γνώσεων μεταξύ των Βρετανών, καθώς ένας στους 10 πιστεύει ότι είναι λαχανικό.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι λιγότεροι από τους μισούς (49%) γνωρίζουν ότι τα περισσότερα μανιτάρια έχουν μηδενικά απόβλητα, ενώ το 34% αφαιρεί το κοτσάνι κατά την προετοιμασία τους, κάτι που δεν είναι απαραίτητο, καθώς κάθε μέρος τους μπορεί να καταναλωθεί.

Περισσότεροι από τους μισούς (55%) αποθηκεύουν τα μανιτάρια τους στο ψυγείο στο δοχείο στο οποίο αγοράστηκαν, ενώ το 18% τα βάζει στο ψυγείο σε χάρτινη σακούλα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο