Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τελικά η κατανάλωση αλκοόλ κάνει καλό στην αρθρίτιδα;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤελικά η κατανάλωση αλκοόλ κάνει καλό στην αρθρίτιδα;
spot_img

Αρκετές προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με ηπιότερη μορφή της νόσου και με καλύτερη ποιότητα ζωής σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Arthritis Care & Research, αυτό μπορεί να μην οφείλεται στο ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι ευεργετική.

Σε δείγμα 16.762 ασθενών, εκείνοι με σοβαρότερες μορφές της νόσου είχαν περισσότερες πιθανότητες να διακόψουν τη χρήση αλκοόλ και λιγότερες πιθανότητες να την ξεκινήσουν, ενώ οι ασθενείς με μεγαλύτερη αναπηρία και χαμηλότερο σωματικό και πνευματικό επίπεδο ζωής ήταν λιγότερο πιθανό να πιουν αλκοόλ σε βάθος χρόνου.

Επίσης, η κατανάλωση αλκοόλ ή οι πρόσφατες αλλαγές στο ποσοστό κατανάλωσης αλκοόλ δεν συσχετίστηκαν με δραστηριότητα της νόσου ή θάνατο εάν ληφθούν υπόψη τα υποκείμενα νοσήματα που επηρεάζουν τη συμπεριφορά της νόσου.

“Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι όταν οι άνθρωποι δεν αισθάνονται καλά, τείνουν να μην πίνουν αλκοόλ. Αν και αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι οι άνθρωποι που πίνουν είναι καλύτερα, πιθανότατα αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το ίδιο το αλκοόλ συμβάλλει”, δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας Dr. Τζόσουα Μπέικερ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Πηγή: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/03/190320102033.htm

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο