Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
27.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τελικά η κατανάλωση αλκοόλ κάνει καλό στην αρθρίτιδα;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤελικά η κατανάλωση αλκοόλ κάνει καλό στην αρθρίτιδα;
spot_img

Αρκετές προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με ηπιότερη μορφή της νόσου και με καλύτερη ποιότητα ζωής σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Arthritis Care & Research, αυτό μπορεί να μην οφείλεται στο ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι ευεργετική.

Σε δείγμα 16.762 ασθενών, εκείνοι με σοβαρότερες μορφές της νόσου είχαν περισσότερες πιθανότητες να διακόψουν τη χρήση αλκοόλ και λιγότερες πιθανότητες να την ξεκινήσουν, ενώ οι ασθενείς με μεγαλύτερη αναπηρία και χαμηλότερο σωματικό και πνευματικό επίπεδο ζωής ήταν λιγότερο πιθανό να πιουν αλκοόλ σε βάθος χρόνου.

- Advertisement -

Επίσης, η κατανάλωση αλκοόλ ή οι πρόσφατες αλλαγές στο ποσοστό κατανάλωσης αλκοόλ δεν συσχετίστηκαν με δραστηριότητα της νόσου ή θάνατο εάν ληφθούν υπόψη τα υποκείμενα νοσήματα που επηρεάζουν τη συμπεριφορά της νόσου.

“Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι όταν οι άνθρωποι δεν αισθάνονται καλά, τείνουν να μην πίνουν αλκοόλ. Αν και αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι οι άνθρωποι που πίνουν είναι καλύτερα, πιθανότατα αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το ίδιο το αλκοόλ συμβάλλει”, δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας Dr. Τζόσουα Μπέικερ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Πηγή: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/03/190320102033.htm

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα