Η εταιρεία προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν τα επηρεαζόμενα προϊόντα
Η Nestlé USA ανακοίνωσε την ανάκληση τεσσάρων τύπων κατεψυγμένων γευμάτων Lean Cuisine και Stouffer’s λόγω της πιθανής παρουσίας υλικού που μοιάζει με ξύλο. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από αναφορές καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού περιστατικού πνιγμού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δημοφιλή δημητριακά με χημική ουσία που αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου και λευχαιμίας – Ευρήματα μελέτης
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι θα πάθετε εάν ξεπαγώσετε το κρέας με ζεστό νερό
Τα προϊόντα που ανακαλούνται περιλαμβάνουν:
- Lean Cuisine Butternut Squash Ravioli
- Lean Cuisine Spinach Artichoke Ravioli
- Lean Cuisine Lemon Garlic Shrimp Stir Fry
- Stouffer’s Party Size Chicken Lasagna
Τα επηρεαζόμενα γεύματα παρήχθησαν μεταξύ Αυγούστου 2024 και Μαρτίου 2025 και διανεμήθηκαν σε μεγάλα καταστήματα λιανικής από τον Σεπτέμβριο του 2024.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Καταγγελία στον ΕΦΕΤ: “Κλειστόν” λόγω… υποστελέχωσης – Ακούστε την αυτοματοποιημένη απάντηση του Φορέα
Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές

Η Nestlé USA καλεί όσους έχουν αγοράσει τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στο κατάστημα αγοράς τους για αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων.
Η εταιρεία δήλωσε ότι διερευνά ενεργά την πηγή του προβλήματος και συνεργάζεται πλήρως με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).
«Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και έχουμε λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή του», ανέφερε η Nestlé USA σε ανακοίνωσή της, ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και των συνεργαζόμενων καταστημάτων.
Δεν έχουν ανακληθεί άλλα προϊόντα Lean Cuisine ή Stouffer’s. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων της παραμένουν κορυφαία προτεραιότητα.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.