Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Good Food for Thought: Διαλύθηκαν μύθοι και αποκαλύφθηκαν αλήθειες για την Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμωνGood Food for Thought: Διαλύθηκαν μύθοι και αποκαλύφθηκαν αλήθειες για την Ασφάλεια Τροφίμων
spot_img

Με hostess την Νίκη Λυμπεράκη και καλεσμένους την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Νίκο Γδοντέλη, από το cibum.

Είναι στον αέρα το νέο επεισόδιο του podcast “Good Food for Thought” με θέμα μύθοι κι αλήθειες για την ασφάλεια των τροφίμων. Tο γύρισμα ήταν μια ευχάριστη και χρηστική κουβέντα, με πολύ γέλιο αλλά και πολύ ουσία. Με hostess την εξαιρετική και γεμάτη απορίες, Νίκη Λυμπεράκη και καλεσμένη την πάντα ευρηματική και με χιούμορ δημοσιογράφο Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον επιστήμονα τροφίμων Νίκο Γδοντέλη, από το cibumgr.

Έτσι απλά και με πολύ χιούμορ, ο ειδικός της παρέας, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων,  από το ‘’τι θα πάθουμε αν φάμε ληγμένο τρόφιμο’’ μέχρι ‘’σε τι θερμοκρασία πρέπει να δουλεύει το οικιακό ψυγείο’’ και πόση ώρα μπορεί κανείς να ‘’χαζεύει το ψυγείο’’ με την πόρτα του ανοιχτή’’.

Μάθαμε τι κοιτά ο γάτος της Νάνσυ Ζαμπέτογλου στην κουζίνα της, τι της έχει πει ο φίλος της παραγωγός και οπωροπώλης Δημήτρης για τα φυτοφάρμακα στα φρούτα και το… debate για τα κοντόληκτα τρόφιμα στο σπίτι της Νίκη Λυμπεράκη.

Οι συνομιλητές άνοιξαν και… έκλεισαν τον φάκελο ‘’φούρνος μικροκυμάτων ‘’, ενώ στο τραπέζι του podcast, έπεσαν πολλές ερωτήσεις για την ασφάλεια τροφίμων και δόθηκαν απαντήσεις με αμεσότητα και απλό τρόπο. Απαντήθηκαν σειρά από ερωτήματα όπως:

  • ποια είναι τα πιο ‘’επικίνδυνα’’ σημεία στην κουζίνα μας
  • τι πρέπει να κάνουμε για να κρατάμε το ψυγείο μας καθαρό και υγιεινό
  • πως αποψύχουμε κατεψυγμένα τρόφιμα
  • σε ποια περίπτωση μπορούμε να επανακαταψύξουμε αποψυγμένο τρόφιμο
  • πως αναθερμαίνουμε το χθεσινό φαγητό
  • τι προσέχουμε όταν ψωνίζουμε στην αγορά
  • ισχύει η ρήση ‘’κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο’’

Συζητήθηκαν μύθοι κι αντιλήψεις για τα εισαγόμενα τρόφιμα, τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα, το μπαξέ στο χωριό, αλλά και την εστίαση, το delivery και δόθηκαν απλές συμβουλές που γεμίζουν αυτοπεποίθηση τον καταναλωτή και γνώση πως η ασφάλεια τροφίμων είναι σοβαρή αλλά και απλή υπόθεση!

Στο τέλος έρχεται και η μεγάλη αποκάλυψη για το απλό εργαλείο που λείπει από τις κουζίνες μας και είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ασφάλεια τροφίμων.

«Good Food for Thought», λοιπόν είναι ο τίτλος της, σπουδαίας σε σύλληψη και εκτέλεση, σειράς podcast που δημιούργησε η Δέλτα για την ενημέρωση των καταναλωτών και φιλοξενεί το pod.gr με hostess την Νίκη Λυμπεράκη και 2 καλεσμένους σε κάθε επεισόδιο. Τα επεισόδια του «Good Food for Thought» είναι διαθέσιμα τόσο σε μορφή podcast στο pod.gr και σε όλες τις πλατφόρμες podcast, όσο και σε μορφή vidcast, ως σειρά βίντεο στο κανάλι της ΔΕΛΤΑ στο YouTube.

Το vidcast Good Food for Thought: Μύθοι κι αλήθειες για την ασφάλεια των τροφίμων

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο