Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σνακ Takis: Τα “σπάνε” στην νεολαία, αλλά τελικά είναι βλαβερά;

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμωνΣνακ Takis: Τα "σπάνε" στην νεολαία, αλλά τελικά είναι βλαβερά;
spot_img

Σνακ με καυτερό χαρακτήρα και ονομασίες όπως Fuego, Fuego azul, Blue Flame, Blue Heat, Xtra Hot και Cobra που… τρομάζουν.

Ξεκινάμε με τα δεδομένα πως τα σνακς Takis κάνουν θραύση στην νεολαία, είναι ακριβά, έρχονται πέρα από το Ατλαντικό και όχι δεν υπάρχει ελληνική εμπλοκή κάποιου ελληνικής καταγωγής με το όνομα Τάκης! Τα Takis έχουν ξεχωρίσει για την τραγανότατά τους, για την σιελόρροια που προκαλούν, τα έντονα χρώματα, αλλά κυρίως για τις καυτερές γεύσεις. Κυκλοφορούν σνακ Takis με καυτερό χαρακτήρα και ονομασίες όπως Fuego, Fuego azul, Blue Flame, Blue Heat, Xtra Hot και Cobra.

Τα Takis πρωτοκυκλοφόρησαν στο Μεξικό το 1999 και εισήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2004, στον Καναδά το 2015 και από τα τέλη του 2020 κυκλοφορούν δυναμικά στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Barcel αρχικά σκόπευε να απευθύνει τα Takis προς την ισπανόφωνη αγορά σνακ, αλλά η δημοτικότητά τους εξαπλώθηκε γρήγορα σε εφήβους διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών μέσω κυρίως των social media.

Στο διαδίκτυο έχουν δημοσιοποιηθεί πολλοί ισχυρισμοί ότι τα Takis και άλλα πικάντικα σνακ προκαλούν έλκη και καρκίνο. Αν και οι προαναφερθέντες ισχυρισμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί, επιστήμονες και γιατροί έχουν αποδώσει στα Takis προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι, αν και αυτό έχει καταγραφεί ότι συμβαίνει μόνο όταν καταναλώνεται υπερβολική ποσότητα από το σνακ. Είναι λογικό όμως, πως η υπερκατανάλωση των «φλογερών» αυτών σνακ μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο οξύτητας στο στομάχι, οδηγώντας σε στομαχόπονο. Ο FritoLay, ο κατασκευαστής των Flamin’ Hot Cheetos, επίσης καυτερά σνακ είχε δηλώσει πως, τα πικάντικα σνακ δεν είναι για όλους: “Μερικοί καταναλωτές μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στα πικάντικα τρόφιμα από άλλους”, όπως αναφέρει WREG News στο Μέμφις.

Τα Takis είναι μια μεξικάνικη μάρκα σνακ με τσιπ τορτίγια καλαμποκιού που παράγεται από την Barcel, θυγατρική της Grupo Bimbo. Φτιάχνονται με την λογική των taquito, μικρές τορτίγιες που τυλίγονται σε ρολό και περιέχουν γέμιση, διατίθεται σε πολλές γεύσεις, με την πρώτη σε προτιμήσεις να είναι η γεύση chili-lime με την ονομασία Fuego, που πωλείται στις χαρακτηριστικές μοβ σακούλες. Εκτός από τα τσιπς καλαμποκιού, τα Takis έχουν στην αγορά μια σειρά από άλλα σνακ με τις ίδιες γευστικές γραμμές τσιπς πατάτας, corn stix, ποπ κορν και φιστίκια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο