Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εσείς ξέρετε σε τι θερμοκρασία πρέπει να μαγειρεύουμε το κρέας;

ΑρχικήΟικιακάΕσείς ξέρετε σε τι θερμοκρασία πρέπει να μαγειρεύουμε το κρέας;
spot_img

cibum team

 

Μια ζουμερή, μέτρια ψημένη μπριζόλα μπορεί να ακούγεται (και να είναι) πεντανόστιμη, ωστόσο εγκυμονεί και κινδύνους.

Το κρέας, εάν δε μαγειρευτεί σωστά, τότε μπορεί να γίνει η αιτία για επικίνδυνες επιπλοκές στην υγεία μας.

Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε (και να ελέγχουμε)( τη σωστή θερμοκρασία μαγειρέματος του κρέατος, ώστε να εξοντωθούν όλοι οι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα, πάνω από ένας στους δύο δεν ξέρει σε τι θερμοκρασία πρέπει να μαγειρεύεται το κρέας!

Συγκεκριμένα, πάνω από τα μισά νοικοκυριά στη Βόρεια Ιρλανδία (55%) δηλώνουν άγνοια επί του θέματος!

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τοπ φάσμα των απαντήσεων για τη σωστή θερμοκρασία μαγειρέματος κυμάνθηκε από… 30 βαθμούς Κελσίου μέχρι 260 βαθμούς!

Λιγότερο από 2%, μάλιστα, είναι το ποσοστό αυτών που χρησιμοποιούν εργαλεία (όπως το θερμόμετρο) για να σιγουρευτούν ότι το κρέας έχει μαγειρευτεί σωστά και στο εσωτερικό του.

Πώς ελέγχουμε εάν έχει μαγειρευτεί σωστά το κρέας

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, το κρέας (είτε πρόκειται για μπιφτέκι, είτε για κοτόπουλο, είτε για λουκάνικο) πρέπει να έχει μαγειρευτεί στους 75 βαθμούς στο μπάρμπεκιου.

«Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και βάζουμε το θερμόμετρο στο πιο παχύ σημείο του. Αν φτάσει τους 75 βαθμούς, τότε έχει μαγειρευτεί σωστά και είναι έτοιμο για βρώση», δήλωσε ο Gary Kearny, διευθυντής της επιστήμης τροφίμων στο safefood.

Σύμφωνα με την έρευνα, 1 στους 10 καλεσμένους στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση κρέατος, που δεν είχε μαγειρευτεί σωστά.

Με πληροφορίες από foodsafetynews.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο