Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έτσι δε θα σκληρύνει η μαύρη ζάχαρη

ΑρχικήΟικιακάΈτσι δε θα σκληρύνει η μαύρη ζάχαρη
spot_img

Η σωστή αποθήκευση κάνει τη διαφορά

Και να που σας ήρθε η όρεξη να φτιάξετε μπισκότα σοκολάτας ή μπανανόψωμο αλλά ανοίγοντας το κουτί με τη μαύρη ζάχαρη αντίκριζεται έναν βράχο! Υπάρχουν αρκετά έξυπνα κόλπα για το πώς να μαλακώσετε την καστανή ζάχαρη, αλλά δεν είναι προτιμότερο να μάθετε πρώτα πώς θα αποτρέψετε το να σκληρύνει ξανά για να είναι πάντα έτοιμη για χρήση;

Γιατί η καστανή ζάχαρη σκληραίνει;

Η καστανή ζάχαρη είναι λευκή ζάχαρη που έχει επικαλυφθεί με μελάσα. Σύμφωνα με την ειδικό αρτοποιίας Rose Levy Beranbaum, η ανοιχτή καστανή ζάχαρη έχει περίπου 3,5 τοις εκατό μελάσα και η σκούρα καστανή ζάχαρη έχει περίπου 6,5 τοις εκατό. Η μελάσα δίνει στην καστανή ζάχαρη το χαρακτηριστικό της χρώμα και την απαλή, εύπλαστη υφή της.

Όταν η καστανή ζάχαρη εκτίθεται στον αέρα, η υγρασία στη μελάσα εξατμίζεται, και αυτό είναι που κάνει την καστανή ζάχαρη σκληρή – οι κρύσταλλοι ζάχαρης κολλάνε μεταξύ τους καθώς η μελάσα στεγνώνει και γίνεται στερεή μάζα.

Αποθήκευση σε αεροστεγές δοχείο

Ξεκινήστε αποθηκεύοντάς το σωστά. Ο πιο προφανής τρόπος για να αποτρέψετε τη σκληρότητα της μαύρης ζάχαρης είναι να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.

Οι ειδικοί στον τομέα της ζάχαρης στο Domino προτείνουν την αποθήκευση της καστανής ζάχαρης και “σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα ανθεκτικής στην υγρασία”. Η ζάχαρη πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος, αλλά ποτέ στο ψυγείο.

Προσθέστε Marshmallows στη συσκευασία

Δεδομένου ότι τα marshmallows περιέχουν αρκετή υγρασία, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε απαλή την καστανή ζάχαρη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικά marshmallows σε μια σφραγισμένη σακούλα ή δοχείο με καστανή ζάχαρη για να μην στεγνώσει.

Βάλτε την στον Καταψύκτη

Η αποθήκευση της μαύρης ζάχαρης σε μια σφραγισμένη σακούλα στην κατάψυξη μπορεί να σας βοηθήσει να κλειδώσετε την υγρασία, λένε ορισμένοι μάγειρες. Απλώς φροντίστε να την αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την χρησιμοποιήσετε.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο