Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φτιάξτε υπερτροφές στο σπίτι με βάση… το μήλο!

ΑρχικήΟικιακάΦτιάξτε υπερτροφές στο σπίτι με βάση… το μήλο!
spot_img

cibum team

Το μήλο από μόνο του αποτελεί μια εξαιρετική τροφή, η οποία προσφέρει σημαντική προστασία από την κακή χοληστερόλη.

Για να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να τρώνε ακόμη περισσότερα μήλα, η Αμερικανική Ένωση Μήλων (USApple) σε συνεργασία με διατροφολόγους παρουσίασε τέσσερις περίφημους συνδυασμούς τροφών με μήλο, που συντελούν σε σπιτικές… υπερτροφές!

Συγκεκριμένα:

Μήλο και σολομός: προστατεύει την καρδιά από νοσήματα

Ένας υπέροχος συνδυασμός για την καρδιάς σας, στην οποία προσφέρετε τα οφέλη του μήλου στην προστασία από την κακή χοληστερόλη και τα οφέλη των λιπαρών ωμέγα 3 για την καρδιά, που ανεβάζουν την καλή χοληστερόλη.

Μήλο και βρώμη: βοηθά στο να βελτιωθεί η υγεία του εγκεφάλου

Κλινική μελέτη διαπίστωσε ότι καταναλώνοντας 250 ml από χυμό μήλου την ημέρα, βελτίωσε αισθητά τη διάθεση και τη συμπεριφορά σε ασθενείς, που είχαν διαγνωστεί σε μέτριο ή σοβαρό στάδιο της νόσου Αλτσχάιμερ.

Μήλο και ελληνικό γιαούρτι: βοηθά να διατηρήσετε την υγεία των οστών

Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, αναφέρει ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες, που τρώνε αρκετά φρούτα, εκ των οποίων πολλά μήλα, έχουν μικρότερες πιθανότητες για κατάγματα, από αυτές που δεν τρώνε. Ο συνδυασμός με το ελληνικό γιαούρτι, που είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σε βιταμίνη D, είναι «δώρο» για τα κόκαλά μας.

Μήλο και τζίντζερ: Βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών

Οι φλεγμονές στο σώμα μας μπορούν να προκαλέσουν διαβήτη, παχυσαρκία, καρδιαγγειακές νόσους, Αλτσχάιμερ, αλλά και πολλούς τύπους καρκίνων. Οι πολυφαινόλες των μήλων έχει διαπιστωθεί ότι καταπολεμούν τις φλεγμονές και τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα μας. Συνδυάστε τα με την εκπληκτική αντιφλεμονώδη δύναμη του τζίντζερ και «θωρακίστε» το σώμα σας, ειδικά μετά από μία δύσκολη άσκηση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο