Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φτιάξτε υπερτροφές στο σπίτι με βάση… το μήλο!

ΑρχικήΟικιακάΦτιάξτε υπερτροφές στο σπίτι με βάση… το μήλο!
spot_img

cibum team

Το μήλο από μόνο του αποτελεί μια εξαιρετική τροφή, η οποία προσφέρει σημαντική προστασία από την κακή χοληστερόλη.

Για να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να τρώνε ακόμη περισσότερα μήλα, η Αμερικανική Ένωση Μήλων (USApple) σε συνεργασία με διατροφολόγους παρουσίασε τέσσερις περίφημους συνδυασμούς τροφών με μήλο, που συντελούν σε σπιτικές… υπερτροφές!

Συγκεκριμένα:

Μήλο και σολομός: προστατεύει την καρδιά από νοσήματα

Ένας υπέροχος συνδυασμός για την καρδιάς σας, στην οποία προσφέρετε τα οφέλη του μήλου στην προστασία από την κακή χοληστερόλη και τα οφέλη των λιπαρών ωμέγα 3 για την καρδιά, που ανεβάζουν την καλή χοληστερόλη.

Μήλο και βρώμη: βοηθά στο να βελτιωθεί η υγεία του εγκεφάλου

Κλινική μελέτη διαπίστωσε ότι καταναλώνοντας 250 ml από χυμό μήλου την ημέρα, βελτίωσε αισθητά τη διάθεση και τη συμπεριφορά σε ασθενείς, που είχαν διαγνωστεί σε μέτριο ή σοβαρό στάδιο της νόσου Αλτσχάιμερ.

Μήλο και ελληνικό γιαούρτι: βοηθά να διατηρήσετε την υγεία των οστών

Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, αναφέρει ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες, που τρώνε αρκετά φρούτα, εκ των οποίων πολλά μήλα, έχουν μικρότερες πιθανότητες για κατάγματα, από αυτές που δεν τρώνε. Ο συνδυασμός με το ελληνικό γιαούρτι, που είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σε βιταμίνη D, είναι «δώρο» για τα κόκαλά μας.

Μήλο και τζίντζερ: Βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών

Οι φλεγμονές στο σώμα μας μπορούν να προκαλέσουν διαβήτη, παχυσαρκία, καρδιαγγειακές νόσους, Αλτσχάιμερ, αλλά και πολλούς τύπους καρκίνων. Οι πολυφαινόλες των μήλων έχει διαπιστωθεί ότι καταπολεμούν τις φλεγμονές και τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα μας. Συνδυάστε τα με την εκπληκτική αντιφλεμονώδη δύναμη του τζίντζερ και «θωρακίστε» το σώμα σας, ειδικά μετά από μία δύσκολη άσκηση.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα