Μοιάζει πολύ με συνδυασμό της καρυδόπιτας και του μπακλαβά, θα μπορούσε κανείς να την ονομάσει σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα!
Κοπεγχάγη ονομάζεται ένα σιροπιαστό γλυκό με αμύγδαλα της ελληνικής κουζίνας. Η ονομασία δόθηκε προς τιμήν του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου Α´ που καταγόταν από τη Δανία και ήρθε στην Ελλάδα ως Πρίγκιπας Γουλιέλμος της Δανίας.
Το γλυκό θεωρείται παραδοσιακή συνταγή στην Εύβοια, αλλά υπάρχουν κι άλλα μέρη της ελληνικής επικράτειας που διεκδικούν την πατρότητα του γλυκού όπως η Αρκαδία. Η Κοπεγχάγη φτιάχνεται με αρκετές παραλλαγές, αλλά κατά βάση αποτελείται από 2 στρώματα φύλλων, τα οποία είναι αλειμμένα με βούτυρο, και ενδιάμεσα έχει γέμιση κρέμας. Για την κρέμα χρησιμοποιούνται κρόκοι αυγών, ζάχαρη, τριμμένα αμύγδαλα και μαρέγκα, ενώ αρωματίζεται με κονιάκ και κανέλα. Χαράσσονται τα κομμάτια και το γλυκό ψήνεται στο φούρνο. Στη συνέχεια, μόλις το γλυκό κρυώσει ελαφρά, περιχύνεται με ζεστό σιρόπι από ζάχαρη και μέλι. Σερβίρεται κομμένη σε κομμάτια, συνήθως σε σχήμα τριγώνου ή ρόμβου. Μοιάζει πολύ με συνδυασμό της καρυδόπιτας και του μπακλαβά, θα μπορούσε κανείς να την ονομάσει σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα!
Δείτε την Ελένη Ψυχούλη στην κουζίνα του ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4 να φτιάχνει ένα ταψί πεντανόστιμη Κοπεγχάγη.