Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κοπεγχάγη: το ελληνικό γλυκό που βαφτίστηκε Δανέζικο

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΚοπεγχάγη: το ελληνικό γλυκό που βαφτίστηκε Δανέζικο
spot_img

Μοιάζει πολύ με συνδυασμό της καρυδόπιτας και του μπακλαβά, θα μπορούσε κανείς να την ονομάσει σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα!

Κοπεγχάγη ονομάζεται ένα σιροπιαστό γλυκό με αμύγδαλα της ελληνικής κουζίνας. Η ονομασία δόθηκε προς τιμήν του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου Α´ που καταγόταν από τη Δανία και ήρθε στην Ελλάδα ως Πρίγκιπας Γουλιέλμος της Δανίας.  

Το γλυκό θεωρείται παραδοσιακή συνταγή στην Εύβοια, αλλά υπάρχουν κι άλλα μέρη της ελληνικής επικράτειας που διεκδικούν την πατρότητα του γλυκού όπως η Αρκαδία. Η Κοπεγχάγη φτιάχνεται με αρκετές παραλλαγές, αλλά κατά βάση αποτελείται από 2 στρώματα φύλλων, τα οποία είναι αλειμμένα με βούτυρο, και ενδιάμεσα έχει γέμιση κρέμας. Για την κρέμα χρησιμοποιούνται κρόκοι αυγών, ζάχαρη, τριμμένα αμύγδαλα και μαρέγκα, ενώ αρωματίζεται με κονιάκ και κανέλα. Χαράσσονται τα κομμάτια και το γλυκό ψήνεται στο φούρνο. Στη συνέχεια, μόλις το γλυκό κρυώσει ελαφρά, περιχύνεται με ζεστό σιρόπι από ζάχαρη και μέλι. Σερβίρεται κομμένη σε κομμάτια, συνήθως σε σχήμα τριγώνου ή ρόμβου. Μοιάζει πολύ με συνδυασμό της καρυδόπιτας και του μπακλαβά, θα μπορούσε κανείς να την ονομάσει σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα!

Δείτε την Ελένη Ψυχούλη στην κουζίνα του ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4 να φτιάχνει ένα ταψί πεντανόστιμη Κοπεγχάγη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο