Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι το αλεύρι ταπιόκας;

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤι είναι το αλεύρι ταπιόκας;
spot_img


Το Tapioca Flour είναι μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά αλεύρια και άμυλα σίτου. Είναι ένα δημοφιλές συστατικό για συνταγές που δεν περιέχουν γλουτένη, συμβάλλοντας ιδιαίτερα στη βελτίωση της δομής και της υφής των αρτοσκευασμάτων. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αλεύρι που χρησιμοποιείται σε αρτοσκευάσματα για όσους πάσχουν από κοιλικάκη και όχι μόνο.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΑΠΙΟΚΑ;

Το αλεύρι ταπιόκας προέρχεται από το αμυλούχο λαχανικό που ονομάζεται ρίζα μανιόκας. Το είδος αυτό είναι ιθαγενές στη Βόρεια Περιοχή της Βραζιλίας και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική. Το φυτό μεταφέρθηκε από τους Πορτογάλους και Ισπανούς εξερευνητές στο μεγαλύτερο τμήμα των Δυτικών Ινδιών και τις ηπείρους της Αφρικής και Ασίας, συμπεριλαμβάνοντας τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν. Σήμερα, καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι βασική τροφή σε πολλές περιοχές του κόσμου, η ταπιόκα χρησιμοποιείται ως πυκνωτικός παράγων σε διάφορα τρόφιμα.

Η ρίζα ψιλοκόβεται, πλένεται και αφυδατώνεται. Ο αποξηραμένος πολτός στη συνέχεια αλέθεται σε αλεύρι. Το Organic Tapioca Flour είναι απαλλαγμένο από ΓΤΟ, πρόσθετα, χημικά και συνθετικά.

ΟΦΕΛΗ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΤΑΠΙΟΚΑ

Το αλεύρι ταπιόκας είναι φυσικά απαλλαγμένο από γλουτένη και είναι κατάλληλο για όσους είναι αλλεργικοί σε ξηρούς καρπούς, καρύδα, δημητριακά και όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε FODMAP ή δίαιτα χωρίς γλουτένη.

Το αλεύρι ταπιόκας είναι ουσιαστικά άγευστο και άοσμο, αλλά χρησιμοποιείται για την επίτευξη σπογγώδους, ελαφριάς και αφράτης υφής σε αρτοσκευάσματα ή για την παρασκευή τραγανών κρουστών πίτας και πίτσες.

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΛΕΥΡΙ ΤΑΠΙΟΚΑ

Λόγω των αμυλωδών ιδιοτήτων του, το αλεύρι ταπιόκας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνταγές δέσμευσης, πήξης και υγρασίας. Για καλύτερα αποτελέσματα κατά το ψήσιμο με αλεύρι ταπιόκας, χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με άλλα αλεύρια χωρίς γλουτένη.

Προσθέστε στις συνταγές μπισκότων για πιο μαστιχωτή υφή
Δημιουργήστε υγρασία σε πυκνά ψωμιά χωρίς γλουτένη
Προσθέστε τραγανότητα στις κρούστες πίτσας ή πίτας
Προσθέστε σε σάλτσες, σούπες ή μαγειρευτά για να πήξουν
Χρησιμοποιήστε το για να πήξετε πουτίγκες, κρέμες ή γεμίσεις πίτας
Αντικαταστήστε το άμυλο καλαμποκιού σε αναλογία 2:1
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Επικαλύψτε τα φρούτα με αλεύρι ταπιόκας πριν τα προσθέσετε στα κουρκούτια ψησίματος – αυτό βοηθά στην αποφυγή της βύθισης των φρούτων στον πάτο!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο