Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί πρέπει να βάζετε πάντα μια μπάλα αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο πιάτων σας

ΑρχικήΟικιακάΓιατί πρέπει να βάζετε πάντα μια μπάλα αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο πιάτων σας
spot_img

Αποφύγετε τα σκληρά χημικά και τα ειδικά εργαλεία καθαρισμού

Απογοητεύεστε κάθε φορά που βγάζετε τα μαχαιροπήρουνα σας θαμπά ή αμαυρωμένα από το πλυντήριο πιάτων;

Τότε μάλλον πρέπει να δοκιμάσετε το απλό και αποτελεσματικό κόλπο με το αλουμινόχαρτο. Πρόκειται για έναν εύκολο και φθηνό τρόπο για να διατηρήσετε την εμφάνιση των ασημικών σας χωρίς να καταφεύγετε σε σκληρά χημικά ή ειδικά εργαλεία καθαρισμού.

Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τσαλακώστε το σε μπάλα και τοποθετήστε το στο καλάθι για τα μαχαιροπίρουνα του πλυντηρίου πιάτων, πριν ξεκινήσετε τον κύκλο καθαρισμού. Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά αυτό το εύκολο κόλπο θα βγάλει τα μαχαιροπήρουνα από το πλυντήριο αστραφτερά και χωρίς στάμπες.

Πώς μπορεί όμως μια απλή μπάλα από αλουμινόχαρτο να κάνει αυτό το μαγικό;
Το ίδιο το αλουμινόχαρτο δεν τρίβει ούτε γυαλίζει φυσικά τα ασημικά. Το μυστικό βρίσκεται στις χημικές αλληλεπιδράσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης.

Τα μαχαιροπήρουνα μαυρίζουν λόγω της οξείδωσης, μιας διαδικασίας κατά την οποία τα ασημικά μαυρίζουν λόγω της έκθεσης σε ενώσεις θείου στον αέρα, με αποτέλεσμα να φαίνονται θαμπά και βρώμικα.

Το αλουμινόχαρτο αλληλεπιδρά με το απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων και το νερό με τρόπο και παράγει χημική αντίδραση, η οποία σχετίζεται με την οξείδωση και βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν μαυρίσματος και στην επαναφορά της φυσικής λάμψης των ασημικών. Όταν το απορρυπαντικό διασπά τα σωματίδια των τροφίμων και το λίπος, διευκολύνει επίσης τη χημική αντίδραση μεταξύ του φύλλου αλουμινίου και των ασημικών. Το αλουμίνιο ουσιαστικά συμβάλλει στην αντιστροφή της διαδικασίας οξείδωσης, μεταφέροντας αποτελεσματικά την αμαύρωση από τα ασημικά στο αλουμινόχαρτο.


Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο