Εφικτές λύσεις που θα βοηθήσουν να μην… τραβάμε τα μαλλιά μας όταν φτάσουμε στο ταμείο
Με τον πληθωρισμό να αγγίζει πλέον το 8,9%, δεν προκαλεί πια καμία εντύπωση πως ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές βλέπουν το λογαριασμό τους να φουσκώνει επικίνδυνα κάθε φορά που ψωνίζουν στο σουπερμάρκετ. Ειδικά όσοι, ελλείψει χρόνου, στρέφονται και σε έτοιμα ή προπαρασκευασμένα γεύματα, βιώνουν ακόμα περισσότερο τις αυξήσεις. Ενώ υπάρχουν ορισμένα γνωστά κόλπα εξοικονόμησης, όπως το να ψωνίζει κάνεις με κουπόνια ή με βάση τις προσφορές, μπορεί πλέον να μην είναι αρκετά.
Ορισμένοι ειδικοί, φυσικά, έχουν προτείνει κάποιες εφικτές, οικονομικές λύσεις. Είναι γεγονός πως τα περισσότερα χρήματα εκτός προϋπολογισμού μπορεί να ξοδευτούν αν τρώει κανείς συχνά έξω. Ο μελλοντικός προγραμματισμός, λοιπόν, είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της ακόρεστης πείνας μας για ντελίβερι. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η προετοιμασία των γευμάτων της εβδομάδας, από το ΣΚ ή το ρεπό, τα οποία θα αποθηκεύσει στο ψυγείο. Ο προγραμματισμός, εκτός από χρόνο, βοηθά στο να μην πετιέται φαγητό, άρα καταπολεμάται και η σπατάλη τροφίμων. Είναι, λοιπόν, καλό να αγοράζει κανείς μόνο όσα είναι σίγουρος ότι θα καταναλώσει, ενώ βοηθά και το να γνωρίζει κανείς τι έχει ήδη στο σπίτι του, για να μην αγοράζει περιττά αγαθά.
Η επένδυση σε βασικά προϊόντα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων, γιατί καθιστά εύκολη την παρασκευή γρήγορων γευμάτων, όπως υλικά για σπιτική πίτσα, κατεψυγμένα ψάρια ή κρέατα, πατάτες και ζυμαρικά. Τέλος, αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για απαραίτητα, υγιεινά τρόφιμα, επισκεφθείτε το κοινωνικό παντοπωλείο της περιοχής σας.
Ο λογαριασμός εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από ό,τι θα θέλαμε όση οικονομία κι αν κάνουμε. Ίσως, όμως, με τις παραπάνω συμβουλές, η κατάσταση να γίνει πιο βιώσιμη.