Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να μειώσετε τον λογαριασμό του σουπερμάρκετ

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΠώς να μειώσετε τον λογαριασμό του σουπερμάρκετ
spot_img

Εφικτές λύσεις που θα βοηθήσουν να μην… τραβάμε τα μαλλιά μας όταν φτάσουμε στο ταμείο

Με τον πληθωρισμό να αγγίζει πλέον το 8,9%, δεν προκαλεί πια καμία εντύπωση πως ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές βλέπουν το λογαριασμό τους να φουσκώνει επικίνδυνα κάθε φορά που ψωνίζουν στο σουπερμάρκετ. Ειδικά όσοι, ελλείψει χρόνου, στρέφονται και σε έτοιμα ή προπαρασκευασμένα γεύματα, βιώνουν ακόμα περισσότερο τις αυξήσεις.  Ενώ υπάρχουν ορισμένα γνωστά κόλπα εξοικονόμησης, όπως το να ψωνίζει κάνεις με κουπόνια ή με βάση τις προσφορές, μπορεί πλέον να μην είναι αρκετά.

- Advertisement -

Ορισμένοι ειδικοί, φυσικά, έχουν προτείνει κάποιες εφικτές, οικονομικές λύσεις. Είναι γεγονός πως τα περισσότερα χρήματα εκτός προϋπολογισμού μπορεί να ξοδευτούν αν τρώει κανείς συχνά έξω. Ο μελλοντικός προγραμματισμός, λοιπόν, είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της ακόρεστης πείνας μας για ντελίβερι. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η προετοιμασία των γευμάτων της εβδομάδας, από το ΣΚ ή το ρεπό, τα οποία θα αποθηκεύσει στο ψυγείο. Ο προγραμματισμός, εκτός από χρόνο, βοηθά στο να μην πετιέται φαγητό, άρα καταπολεμάται και η σπατάλη τροφίμων. Είναι, λοιπόν, καλό να αγοράζει κανείς μόνο όσα είναι σίγουρος ότι θα καταναλώσει, ενώ βοηθά και το να γνωρίζει κανείς τι έχει ήδη στο σπίτι του, για να μην αγοράζει περιττά αγαθά.

Η επένδυση σε βασικά προϊόντα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων, γιατί καθιστά εύκολη την παρασκευή  γρήγορων γευμάτων, όπως υλικά για σπιτική πίτσα, κατεψυγμένα ψάρια ή κρέατα, πατάτες και ζυμαρικά. Τέλος, αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για απαραίτητα, υγιεινά τρόφιμα, επισκεφθείτε το κοινωνικό παντοπωλείο της περιοχής σας.

Ο λογαριασμός εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από ό,τι θα θέλαμε όση οικονομία κι αν κάνουμε. Ίσως, όμως, με τις παραπάνω συμβουλές, η κατάσταση να γίνει πιο βιώσιμη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα