Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λαζάνια: Το μεγάλο μυστικό για απόλυτη απόλαυση σύμφωνα με Ιταλούς σεφ 

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΛαζάνια: Το μεγάλο μυστικό για απόλυτη απόλαυση σύμφωνα με Ιταλούς σεφ 
spot_img

Όλα εξαρτώνται από το πώς θα στρώσετε τα λαζάνια πριν το ψήσιμο!

Τα λαζάνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών πιθανώς από τα παλαιότερα ζυμαρικά στην γαστρονομική ιστορία της Ιταλίας που διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο, και όχι άδικα. Είναι φαρδιά επίπεδα φύλλα που γεμίζονται συνήθως με κιμά, μπεσαμέλ, πέστο, αυγά και ίσως και λαχανικά ανάλογα με τη συνταγή.

- Advertisement -

Κι ενώ η νοστιμιά τους με όποια συνταγή είναι αναμφισβήτητη, αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι αν το κομμάτι που θα κόψετε και θα τοποθετήσετε στο πιάτο θα… σταθεί ύψος του, ή θα διαλύσει, κυρίως αν είναι ζεστό.

Οι περισσότεροι μάγειρες συστήνουν να αφήσουμε τα λαζάνια να «ξεκουραστούν» τουλάχιστον για μισή ώρα πριν κόψουμε και σερβίρουμε τα κομμάτια. Σύμφωνα με την ιταλική ομαδική περιήγηση στον ιστότοπο Walks of Italy’s , πολλοί Ιταλοί για να σιγουρευτούν ότι τα λαζάνια στο πιάτο δε θα απλώσουν εναλλάσσουν την κατεύθυνση που βλέπουν τα ζυμαρικά τους σε κάθε στρώμα (σαν πύργος Jenga) κατά την προετοιμασία του ταψιού.

Αν στρώσετε λοιπόν την πρώτη σας στρώση ζυμαρικών κατά μήκος, θα στρώσετε τη δεύτερη στρώση σας σταυρωτά, εναλλάξ κάθε φορά και αυτό θα προσθέτει περισσότερη δομική ακεραιότητα σε κάθε κομμάτι.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα