Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έψησε μια «καταπληκτική» μπριζόλα στο… πλυντήριο πιάτων!

ΑρχικήΟικιακάLIFEΈψησε μια «καταπληκτική» μπριζόλα στο… πλυντήριο πιάτων!
spot_img

Αν μη τι άλλο οι πειραματισμοί στη μαγειρική κακό δεν κάνουν, ίσα ίσα μπορεί να προκύψουν κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές ή και ολοκαίνουριες συνταγές.

Ωστόσο, ο Αμερικανός δημοσιογράφος του CBS, Μάικλ Τζορτζ, πήγε την «τέχνη» του σε άλλο επίπεδο, αφού ισχυρίζεται πως έψησε μια «καταπληκτική» μπριζόλα στο… πλυντήριο πιάτων.

Για όποιον είναι δύσπιστος, θα λέγαμε, δικαίως, αφού ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι θα στεφθεί με επιτυχία το πείραμά του. Παρόλα αυτά, όπως λέει ο σοφός λαός μας «ο τολμών νικά» και το ρητό επαληθεύτηκε στην περίπτωση του Τζορτζ, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Μάλιστα, μοιράστηκε τη χαρά του μέσω Twitter, γράφοντας: «Θεέ μου, όντως πέτυχε! Έψησα μια μπριζόλα στο πλυντήριο πιάτων και βγήκε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!».

Μια εύλογη απορία είναι πώς μαγείρεψε ο Τζορτζ τη μπριζόλα στο πλυντήριο και ιδού η λύση του γρίφου: την έβαλε μέσα σε σφραγισμένη σακούλα, την όποια σφράγισε, επιστρατεύοντας την ηλεκτρική σκούπα και μετά την τοποθέτησε στο ψηλότερο σημείο του πλυντηρίου, βάζοντας σε λειτουργία ένα πρόγραμμα του πλυντηρίου διάρκειας 98 λεπτών.

Βέβαια, όταν την έβγαλε, χρειάστηκε να τη βάλει για δύο λεπτά στο τηγάνι με λίγο βούτυρο, σκόρδο και βότανα. Ωστόσο, ήταν σαν το πλυντήριο να την έβρασε «στον ατμό». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τζορτζ, το πλυντήριο ουσιαστικά έψησε το εσωτερικό της μπριζόλας και το τηγάνι το εξωτερικό της.

Πάντως, ένα σχόλιο που δέχτηκε, σύμφωνα με το οποίο, εάν χρησιμοποιούσε το φούρνο μικροκυμάτων, θα κατανάλωνε λιγότερη ενέργεια και καθόλου νερό, δεν ξέρουμε αν ήταν ικανό να του κόψει τον ενθουσιασμό ή απλά το προσπέρασε. Στην πράξη εφάρμοσε με ένα απλό τρόπο τις αρχές μαγειρικής Sous Vide, δηλαδή υπό κενό.

Πηγή: Thedrinkbusiness

Δείτε επίσης:

Το πιτόγυρο στη Νέα Υόρκη λέγεται σάντουιτς… Η δικαίωση του Σαλονικιού!

6 ρεαλιστικοί τρόποι για απώλεια βάρους λίγο πριν τα Χριστούγεννα

food decoration: Δηλητηριάσεις από διακοσμήσεις γλυκών – Τοξικές οι γυαλιστερές σκόνες

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα