Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Bacardi στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής κοκτέιλ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Bacardi στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής κοκτέιλ
spot_img

Η Bacardi στέφθηκε νικητής του πρώτου διαγωνισμού Superior Rum Global Legacy Cocktail Competition, στη Βαρκελώνη.

Ο Marc Bonneton, διευθυντής μπαρ του L´Antiquaire στη Λυών της Γαλλίας, επικράτησε μεταξύ εννέα διεθνών μπάρμαν.

Οι διαγωνιζόμενοι, οι οποίοι ήταν από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ινδία, το Μεξικό, την Ολλανδία, τη Ρωσία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, είχαν νικήσει τους εθνικούς αγώνες στη χώρα τους για να φτάσουν στον τελικό.

Η Οβάλ Αίθουσα του Museu Nacional d’Art de Catalunya στη Βαρκελώνη ήταν ο χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού, με μερικές από τις κορυφαίες προσωπικότητες του κλάδου να παρευρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων των Peter Dorelli, Salvatori Calabrese, Alex Turner και Agostino Peronne.

Οι φιναλίστ είχαν την αποστολή να δημιουργήσουν ένα «ισορροπημένο και ελκυστικό» ποτό σε «κλασικό στυλ», που θα μπορούσε να ακολουθήσει τα βήματα των κοκτέιλ όπως το Piña Colada, το Cuba Libre, το Daiquiri και το Mojito.

Ο Bonneton, δημιουργός του νικητήριου κοκτέιλ – Marco’s Bacardi Fizz – είπε: «Με το legacy cocktail μου αποτίω φόρο τιμής στον Henrico C Ramos, ο οποίος δημιούργησε το δικό του κοκτέιλ (twist on a Gin Fizz) για τα εγκαίνια του Imperial Cabinet στη Νέα Ορλεάνη το 1888.

«Αλλάζοντας το τζιν με το ρούμι Bacardi Superior και το νερό από άνθη πορτοκαλιάς Green Chartreuse (ένα προϊόν τοπικό στη Λυών) πέτυχα ένα πολύ διαφορετικό κοκτέιλ αλλά με παρόμοια αρωματική δομή και ξεχωριστή υφή».

Ως νικητής, ο Bonneton κέρδισε ένα χειροποίητο τρόπαιο – το οποίο πιστεύεται ότι κόστισε στην Bacardi 10.000 λίρες – και ένα VIP ταξίδι για να προωθήσει το νικητήριο κοκτέιλ και την ευκαιρία να αποστάξει το δικό του ρούμι.

Το Marco’s Bacardi Fizz φτιάχνεται με 50ml ρούμι Bacardi Superior, 40ml κρέμα, 15ml Green Chartreuse, 15ml χυμό λεμονιού, 15ml χυμό λάιμ, 15ml σιρόπι ζάχαρης, 1 ασπράδι αυγού και σόδα.

Ο Bonneton χτύπησε το ασπράδι σε ένα σέικερ χωρίς πάγο, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτύπησε το κοκτέιλ μέχρι να ενσωματωθεί με την κρέμα. Σούρωσε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι, το γέμισε με σόδα και το γαρνίρισε με ένα κλαδάκι μέντας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο