Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Messinia Terroirs Wine Festival: Φεστιβάλ Οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα

ΑρχικήΟικιακάLIFEMessinia Terroirs Wine Festival: Φεστιβάλ Οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα
spot_img

Από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Navarino Agora.

Σε μια σειρά εκδηλώσεων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όσοι βρεθούν από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Navarino Agora, όπου θα πραγματοποιηθεί το Messinia Terroirs Wine Festival.

      Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δοκιμάσουν οίνους από τη Μεσσηνία, να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, masterclasses για επαγγελματίες και οινόφιλους, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί για μικρούς και μεγάλους αλλά και ειδικά σεμινάρια στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες.

      Το πρόγραμμα Messinia Terroirs αποτελεί πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης μέσω της υποστήριξης και προώθησης καινοτόμων δημιουργικών δράσεων.

      Αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ της περιοχής που δίνει την ευκαιρία στους τοπικούς παραγωγούς και οινοποιούς να αναδείξουν τον μεσσηνιακό αμπελώνα.

      «Το μικροκλίμα της περιοχής ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, που σε συνδυασμό με την γαστρονομική παράδοση και την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναγεννηθεί η Μεσσηνία ως οινοπαραγωγός περιοχή με αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να καθιερωθεί ως οινοτουριστικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών» δήλωσαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συντελεστές της εκδήλωσης.

      Μερικές από τις δράσεις που ξεχωρίζουν είναι το Master Class «ο Οίνος στη Μεσσηνία, Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον & Τυφλή Γευσιγνωσία του Εμβληματικού Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία» στο οποίο εισηγητής είναι ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δρ Στέφανος Κουνδουράς.

      Θα μιλήσει για την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου στη Μεσσηνία, από το παρελθόν μέχρι και σήμερα που η αμπελουργία και η οινοπαραγωγή συνεχίζουν να έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή της Μεσσηνίας.

      Επιπλέον, οι επισκέπτες και κυρίως οι επαγγελματίες της HO.RE.CA θα μπορέσουν να γνωρίσουν τους «κρυμμένους θησαυρούς της Μεσσηνίας» μέσα από ένα Master Class όπου θα παρουσιάσει ο DipWSET, Νικόλας Γιαννόπουλος.

      Εκεί, μέσα από μια «τυφλή» γευστική δοκιμή 3 διεθνών ποικιλιών, ο κ. Γιαννόπουλος θα «προκαλέσει» τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν ποιες από αυτές έχουν μεγαλώσει στη γη της Μεσσηνίας και έχουν δημιουργήσει κρασιά που ξεχωρίζουν, ανάμεσα σε δημοφιλείς ετικέτες του διεθνούς οινικού πεδίου.

     AΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο