Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Millennials πετάνε περισσότερο φαγητό από κάθε άλλη γενιά

ΑρχικήΟικιακάLIFEΟι Millennials πετάνε περισσότερο φαγητό από κάθε άλλη γενιά
spot_img

 Μια έρευνα από την Currys δείχνει ότι οι millennials σπαταλούν περισσότερο φαγητό από οποιαδήποτε άλλη γενιά.

H γενιά των millennials καινοτομεί σε πολλά πράγματα. Νοιάζεται για το περιβάλλον και έχει κοινωνικές ευαισθησίες. Αλλά πώς αντιμετωπίζει το αυξανόμενο κόστος ζωής;  Μια πρόσφατη μελέτη από την βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών, Currys, αποτύπωσς ποιες γενιές σπαταλούν τα περισσότερα τρόφιμα. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 25% των Millennials πετούν τα φαγητά που περισσεύουν. Ακολουθούν η γενιά Ζ με ποσοστό 20% και οι baby boomers με 18%. Ενδιαφέρον προκαλεί, επίσης,  το ότι, όσοι κέρδιζαν περισσότερα χρήματα, σπαταλούσαν και λιγότερο φαγητό, που αφορούσε 1 στους 4 ερωτηθέντες. Ακόμη, σε κάθε νοικοκυριό, οι γυναίκες (73%) είναι πιο πιθανό να αποθηκεύουν υπολείμματα από ότι οι άνδρες (58%).

Πρόσθετα ευρήματα αποδεικνύουν πως η αποθήκευση κέτσαπ, πατάτας, αυγών, ψωμιού και μαγιονέζας διχάζει τα νοικοκυριά, καθώς το 23% δεν μπορεί να αποφασίσει αν το ψωμί ανήκει στο ψυγείο ή στο ντουλάπι και το 63% αποθηκεύει μαγιονέζα στο ντουλάπι. Όσον αφορά στο αν έχει χαλάσει ένα τρόφιμο, οι ειδικοί συνιστούν 2 τρόπους για να το καταλάβετε: μέσω της άσχημης μυρωδιάς ή της ξινισμένης γεύσης.

Πηγή: Circular Online

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα