Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο Φεστιβάλ των Καννών η ταινία ύμνος στη γαλλική κουζίνα «The Pot-au-Feu» (κρεατόσουπα)

ΑρχικήΟικιακάLIFEΣτο Φεστιβάλ των Καννών η ταινία ύμνος στη γαλλική κουζίνα «The Pot-au-Feu» (κρεατόσουπα)
spot_img

Μόνο για τις σκηνές του περίφημου πιάτου «pot-au-feu» (σ.σ. κρεατόσουπα με λαχανικά) χρειάστηκαν 40 κιλά κρέας.

Η πρεμιέρα της ταινίας «The Pot-au-Feu» (σ.σ. ο τίτλος της οποίας παραπέμπει σε ένα από τα κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έκανε πολλά στομάχια να γουργουρίσουν, αφού μετέφερε στη μεγάλη οθόνη τις γαστρονομικές δημιουργίες του πολυβραβευμένου σεφ Πιερ Γκανιέρ.

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Ζιλιέτ Μπινός και ο Μπενουά Μαζιμέλ, ο οποίος έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Σεζάρ. Μαζί με τον σκηνοθέτη Τραν Αν Ουνγκ και τον σεφ Πιερ Γκανιέρ έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στο κόκκινο χαλί.

Η γαλλόφωνη ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «La vie et la passion de Dodin-Bouffant» του συγγραφέα Μαρσέλ Ρουφ. Η υπόθεση εκτυλίσσεται το 1885 και αφορά το ειδύλλιο μεταξύ ενός καλοφαγά και της επί σειρά ετών μαγείρισσάς του.

Ο σεφ Πιερ Γκανιέρ, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στο Παρίσι, εμφανίζεται στην ταινία που τιτλοφορείται στα γαλλικά «La passion de Dodin Bouffant» και επιμελήθηκε προσωπικά τις γαστρονομικές δημιουργίες που παρουσιάζονται στη μεγάλη οθόνη.

«Όταν φώναξα “Στοπ!” σε μια σκηνή γεύματος, όλοι συνέχισαν να τρώνε. Χρειάστηκε να τους παρακαλέσουν οι σκηνογράφοι για να δώσουν τα πιάτα τους», αφηγήθηκε ο σκηνοθέτης Τραν Αν Ουνγκ. Μόνο για τις σκηνές του περίφημου πιάτου «pot-au-feu» (σ.σ. κρεατόσουπα με λαχανικά) χρειάστηκαν 40 κιλά κρέας, σημείωσε.

Ζιλιέτ Μπινός και Μπενουά Μαζιμέλ ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Αιώνιοι Εραστές» (The Children of the Century) το 1999 και απέκτησαν μια κόρη προτού χωρίσουν το 2003.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο