Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο λακωνικός “cibum Δεκάλογος” της υγιεινής διατροφής

ΑρχικήΟικιακάΟ λακωνικός “cibum Δεκάλογος” της υγιεινής διατροφής
spot_img

cibum team

 ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ το άρθρο όποιος δεν θέλει να είναι υγιής, και εμφανίσιμος να έχει μακροζωία, ποιότητα ζωής ευεξία και καιρό για χάσιμο.

 Επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, (δηλαδή δεν υπάρχει), επειδή τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές, επειδή η ανάλυση για την υγιεινή διατροφή σε ανθυπο-υπο κατηγορίες μας έχει κουράσει, ανατρέξαμε στον Εθνικό διατροφικό οδηγό και εντοπίσαμε τον «δεκάλογο της Υγιεινής διατροφής.». Γρήγορα και απλά λοιπόν, έχουμε και λέμε:

  1. Προτιμάτε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά.
  2. Καταναλώνετε συχνά ψάρια και θαλασσινά. Επιλέγετε λιπαρά ψάρια, κατά προτίμηση μικρά.
  3. Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιλέγετε άπαχα μέρη. Αποφεύγετε το επεξεργασμένο κρέας.
  4. Περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης, αλατιού, και προϊόντων που τα περιέχουν.
  5. Κάνετε σωματική δραστηριότητα καθημερινά. Διατηρείτε φυσιολογικό και σταθερό σωματικό βάρος.
  6. Καταναλώνετε ποικιλία λαχανικών και φρούτων καθημερινά.
  7. Πίνετε αρκετό νερό.
  8. Καταναλώνετε όσπρια συχνά.
  9. Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο ως πρώτη επιλογή.
  10. Καταναλώνετε ποικιλία δημητριακών καθημερινά. Προτιμάτε ολικής άλεσης.

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα