Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο λακωνικός “cibum Δεκάλογος” της υγιεινής διατροφής

ΑρχικήΟικιακάΟ λακωνικός “cibum Δεκάλογος” της υγιεινής διατροφής
spot_img

cibum team

 ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ το άρθρο όποιος δεν θέλει να είναι υγιής, και εμφανίσιμος να έχει μακροζωία, ποιότητα ζωής ευεξία και καιρό για χάσιμο.

 Επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, (δηλαδή δεν υπάρχει), επειδή τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές, επειδή η ανάλυση για την υγιεινή διατροφή σε ανθυπο-υπο κατηγορίες μας έχει κουράσει, ανατρέξαμε στον Εθνικό διατροφικό οδηγό και εντοπίσαμε τον «δεκάλογο της Υγιεινής διατροφής.». Γρήγορα και απλά λοιπόν, έχουμε και λέμε:

  1. Προτιμάτε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά.
  2. Καταναλώνετε συχνά ψάρια και θαλασσινά. Επιλέγετε λιπαρά ψάρια, κατά προτίμηση μικρά.
  3. Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιλέγετε άπαχα μέρη. Αποφεύγετε το επεξεργασμένο κρέας.
  4. Περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης, αλατιού, και προϊόντων που τα περιέχουν.
  5. Κάνετε σωματική δραστηριότητα καθημερινά. Διατηρείτε φυσιολογικό και σταθερό σωματικό βάρος.
  6. Καταναλώνετε ποικιλία λαχανικών και φρούτων καθημερινά.
  7. Πίνετε αρκετό νερό.
  8. Καταναλώνετε όσπρια συχνά.
  9. Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο ως πρώτη επιλογή.
  10. Καταναλώνετε ποικιλία δημητριακών καθημερινά. Προτιμάτε ολικής άλεσης.

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο