Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακός φούρνος: 5+1 συμβουλές για να κάνετε οικονομία όταν ψήνετε

ΑρχικήΟικιακάΟικιακός φούρνος: 5+1 συμβουλές για να κάνετε οικονομία όταν ψήνετε
spot_img

Συμβουλές για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

    Είναι γνωστό πως οι οικιακές συσκευές που λειτουργούν με αέρα, με πρώτο- πρώτο το φούρνο, συμβάλουν στην μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος αφού χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια. Επομένως, μερικές συμβουλές για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, θα συμβάλουν τόσο στην εξοικονόμηση χρημάτων από το μηνιαίο λογαριασμό ρεύματος, όσο και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. 

Μερικοί τρόποι που θα βοηθήσουν να εξοικονομήστε ενέργεια κατά το ψήσιμο:

1. Μην προθερμαίνετε το φούρνο: Για τις περισσότερες συνταγές, η προθέρμανση του φούρνου δεν είναι απαραίτητη. Περιλαμβάνεται μόνο σχεδόν σε κάθε συνταγή, ώστε να ισχύει πραγματικά ο καθορισμένος χρόνος προετοιμασίας, ο οποίος διαφορετικά θα διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τον φούρνο (επειδή δεν θερμαίνεται κάθε φούρνος με την ίδια ταχύτητα). Ίσως κάποιες συνταγές που περιλαμβάνουν ζύμη να χρειάζονται πραγματικά έναν φούρνο που να είναι προθερμασμένος. 

Επίσης ένας σύγχρονος φούρνος φτάνει σχετικά γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία, οπότε ακόμη κι αν προθερμάνετε, κάντε το για λιγότερο χρόνο.

2. Κρατήστε την πόρτα κλειστή: Αυτή είναι μια κλασική συμβουλή, καθώς όταν ανοίγετε συχνά την πόρτα του φούρνου, πέφτει η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα ο φούρνος να καταβάλει περισσότερη ενέργεια για να την επαναφέρει. Μπορείτε κάλλιστα να δείτε από την γυάλινη πόρτα αν ένα φαγητό είναι έτοιμο.

3. Αέρας έναντι αντιστάσεων:  Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα, για να κατανεμηθεί η θερμότητα πιο γρήγορα και ομοιόμορφα στο εσωτερικό του φούρνου. Αφού δεν απαιτεί τόσο υψηλές θερμοκρασίες, θα καταναλώσει λιγότερη ενέργεια. Ακόμη, η χρήση του αέρα επιτρέπει το ψήσιμο περισσότερων από έναν συνταγών ταυτόχρονα, κάτι που θα συμβάλει επίσης στην μείωση της κατανάλωσης.

4. Ψήνετε τα πιάτα το ένα μετά το άλλο: Επίσης, μπορείτε ακόμα καλύτερα, να ψήσετε δύο πιάτα απευθείας το ένα μετά το άλλο, εκμεταλευόμενοι τον ήδη ζεστό φούρνο.

5. Εκμεταλλευτείτε όλο το εύρος της θερμότητας: Είναι γνωστό πως ένα φαγητό που βγαίνει από το φούρνο, συνεχίζει να ψήνεται καθώς διατηρεί ακόμη τη θερμότητα του. Πόσο μάλλον, στον ίδιο το φούρνο που έχει ήδη πολύ υψηλή θερμοκρασία. Επομένως σβήστε το φούρνο λίγα λεπτά πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος, η υπάρχουσα θερμότητα θα κάνει τα υπόλοιπα.

6. Μην θερμαίνετε τα σκεύη: Θα πρέπει να αφαιρέσετε τα αχρησιμοποίητα ταψιά ψησίματος που είναι αποθηκευμένα στο φούρνο πριν τα ψήσετε. Διαφορετικά θα θερμαίνονται άσκοπα, γεγονός που σπαταλά ενέργεια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο