Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όλα όσα δεν ξέρετε για την διάσημη διαλειμματική δίαιτα.

ΑρχικήΟικιακάΌλα όσα δεν ξέρετε για την διάσημη διαλειμματική δίαιτα.
spot_img

Της Χάιδως Γεωργιάδου*

Η νηστεία σε διάφορες μορφές υπάρχει σαν έθιμο εδώ και χιλιάδες χρόνια σε πολλές θρησκευτικές ομάδες. Οι Μουσουλμάνοι έχουν περιορισμούς ως προς την ώρα κατανάλωσης τροφής. Νηστεύουν δηλαδή από την αυγή έως το σούρουπο κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού. Υπάρχουν όμως και κάποια τρόφιμα που απαγορεύεται να καταναλώσουν. Οι Χριστιανοί νηστεύουν πριν από τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές και η νηστεία τους περιλαμβάνει κυρίως διατροφικούς και όχι τόσο χρονικούς περιορισμούς. Νηστείες όμως έχουν και οι υπόλοιπες θρησκείες όπως οι Εβραίοι, οι Ινδουιστές και οι Βουδιστές με περιορισμό τόσο στο είδος των τροφών που καταναλώνουν όσο και στο ωράριο.

Αν και αποτελεί έθιμο πολλών χιλιάδων ετών, μόλις πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η νηστεία συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας, με τη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής, τη βελτιστοποίηση του μεταβολισμού και την ενίσχυση της κυτταρικής προστασίας.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήρθε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια η διαλειμματική νηστεία-δίαιτα που υιοθετείται ευρέως, ανεξαρτήτου θρησκείας και εθίμων, έγινε must, και είναι γενική παραδοχή πως αποτελεί το πλέον σύγχρονο εργαλείο απώλειας βάρους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα