Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όλα όσα δεν ξέρετε για την διάσημη διαλειμματική δίαιτα.

ΑρχικήΟικιακάΌλα όσα δεν ξέρετε για την διάσημη διαλειμματική δίαιτα.
spot_img

Της Χάιδως Γεωργιάδου*

Η νηστεία σε διάφορες μορφές υπάρχει σαν έθιμο εδώ και χιλιάδες χρόνια σε πολλές θρησκευτικές ομάδες. Οι Μουσουλμάνοι έχουν περιορισμούς ως προς την ώρα κατανάλωσης τροφής. Νηστεύουν δηλαδή από την αυγή έως το σούρουπο κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού. Υπάρχουν όμως και κάποια τρόφιμα που απαγορεύεται να καταναλώσουν. Οι Χριστιανοί νηστεύουν πριν από τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές και η νηστεία τους περιλαμβάνει κυρίως διατροφικούς και όχι τόσο χρονικούς περιορισμούς. Νηστείες όμως έχουν και οι υπόλοιπες θρησκείες όπως οι Εβραίοι, οι Ινδουιστές και οι Βουδιστές με περιορισμό τόσο στο είδος των τροφών που καταναλώνουν όσο και στο ωράριο.

Αν και αποτελεί έθιμο πολλών χιλιάδων ετών, μόλις πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η νηστεία συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας, με τη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής, τη βελτιστοποίηση του μεταβολισμού και την ενίσχυση της κυτταρικής προστασίας.

- Advertisement -

Ως αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήρθε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια η διαλειμματική νηστεία-δίαιτα που υιοθετείται ευρέως, ανεξαρτήτου θρησκείας και εθίμων, έγινε must, και είναι γενική παραδοχή πως αποτελεί το πλέον σύγχρονο εργαλείο απώλειας βάρους.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα