cibum team
Λέγονται και χόρτα της θάλασσας και αποτελούν μια αγαπημένη λιχουδιά του καλοκαιριού.
Ο λόγος για τα αλμυρίκια, τα οποία τρώγονται ωμά, αλλά ελαφρώς βρασμένα είναι… στα καλύτερά τους.
Ωστόσο, είναι εξαιρετικό συστατικό και για ευφάνταστες συνταγές, όπως η ομελέτα.
Τα υλικά μας (για 2 άτομα)
• 1 ματσάκι αλμυρίκια
• 4 αυγά
• 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι το σκόρδο & το κρεμμύδι για να μαλακώσουν.
2. Προσθέτουμε τα αλμυρίκια και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μικρύνουν σε όγκο.
3. Προσθέτουμε τα αυγά και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα πιάτο, ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε την ομελέτα ακολουθώντας τις κινήσεις
4. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και κάνουμε τις ίδιες κινήσεις με την παραπάνω φωτογραφία για να την βάλουμε στο πιάτο.
Πηγή: lovefood.gr