Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιος είναι ο καλύτερος κιμάς για μπιφτέκια;

ΑρχικήΟικιακάΠοιος είναι ο καλύτερος κιμάς για μπιφτέκια;
spot_img

Οι κλασικές και οι πιο μερακλίδικες επιλογές

Η λέξη μπιφτέκι προέρχεται από το γαλλικό “bifteck” που με τη σειρά του προέρχεται από το αγγλικό “beef steak”  όπου «beef»  είναι το βοδινό κρέας ενώ «steak» είναι η φέτα κρέατος.

- Advertisement -

Για τα ελληνικά δεδομένα, το κιλότο, δηλαδή η φέτα κρέατος που προέρχεται από τη περιοχή που βρίσκεται πάνω από το στρογγυλό και την ουρά του ζώου, βγάζει τον καλύτερο κιμά για μπιφτέκια. Το κλασσικό τους μείγμα αποτελείται από αυγό, φρυγανιά ή ψωμί, λάδι, κρεμμυδάκι, μαϊντανό και βέβαια διάφορα μπαχαρικά.

Ωστόσο, αυτό πλέον δεν αποτελεί κανόνα για νοικοκυριά και εστιατόρια. Πλέον θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο καλύτερος κιμάς για μπιφτέκια εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις!

Συγκεκριμένα:

  • Αν θες μπιφτέκι ζουμερό και γευστικό επιλέγεις άπαχο κρέας κατά 80% – Καλύτερα κομμάτια: Λάπα, ελιά ή σπάλα
  • Αν θες μπιφτέκι έξτρα ζουμερό με ελαφρώς πιο λιπαρή υφή, επιλέγεις 70% μοσχαρίσιο και 30% χοιρινό κιμά
  • Αν θες μπιφτέκια πιο πλούσια και με πιο βαριά και μερακλίδικη γεύση, επιλέγεις 80% μοσχαρίσιο και 20% αρνίσιο/πρόβειο κιμά
  • Αν θες μπιφτέκι με πιο μαλακή υφή επιλέγει μόνο χοιρινό κιμά με αναλογία λίπους 25%-30%
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα