Οι κλασικές και οι πιο μερακλίδικες επιλογές
Η λέξη μπιφτέκι προέρχεται από το γαλλικό “bifteck” που με τη σειρά του προέρχεται από το αγγλικό “beef steak” όπου «beef» είναι το βοδινό κρέας ενώ «steak» είναι η φέτα κρέατος.
Για τα ελληνικά δεδομένα, το κιλότο, δηλαδή η φέτα κρέατος που προέρχεται από τη περιοχή που βρίσκεται πάνω από το στρογγυλό και την ουρά του ζώου, βγάζει τον καλύτερο κιμά για μπιφτέκια. Το κλασσικό τους μείγμα αποτελείται από αυγό, φρυγανιά ή ψωμί, λάδι, κρεμμυδάκι, μαϊντανό και βέβαια διάφορα μπαχαρικά.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Απαγορευμένη χημική ουσία σε τρία προϊόντα δημοφιλούς μάρκας περιποίησης για τα μαλλιά
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Νοθευμένο ελληνικό ελαιόλαδο και μέλι – Στη δημοσιότητα η λίστα Ιανουαρίου της ΕΕ για απάτη σε τρόφιμα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ο χυμός που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αν παίρνετε φάρμακα για χοληστερόλη, πίεση, άγχος, καρδιά και αντισταμινικά
Ωστόσο, αυτό πλέον δεν αποτελεί κανόνα για νοικοκυριά και εστιατόρια. Πλέον θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο καλύτερος κιμάς για μπιφτέκια εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αποσύρεται μέλι – Περιέχει απαγορευμένη και επικίνδυνη ουσία
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι θα πάθω εάν καταπιώ σαμπουάν ή αφρόλουτρο;
Συγκεκριμένα:
- Αν θες μπιφτέκι ζουμερό και γευστικό επιλέγεις άπαχο κρέας κατά 80% – Καλύτερα κομμάτια: Λάπα, ελιά ή σπάλα
- Αν θες μπιφτέκι έξτρα ζουμερό με ελαφρώς πιο λιπαρή υφή, επιλέγεις 70% μοσχαρίσιο και 30% χοιρινό κιμά
- Αν θες μπιφτέκια πιο πλούσια και με πιο βαριά και μερακλίδικη γεύση, επιλέγεις 80% μοσχαρίσιο και 20% αρνίσιο/πρόβειο κιμά
- Αν θες μπιφτέκι με πιο μαλακή υφή επιλέγει μόνο χοιρινό κιμά με αναλογία λίπους 25%-30%