Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της κολοκύθας σας

ΑρχικήΟικιακάΠώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της κολοκύθας σας
spot_img

Η εποχή της κολοκύθας είναι εδώ. Επειδή, όμως, σε κανέναν δεν αρέσει η σπατάλη, δείτε τους ιδανικούς τρόπους να συντηρήσετε και να αξιοποιήσετε την κολοκύθα σας και μετά το Halloween.

Με το Halloween να πλησιάζει, έρχεται και η ώρα οι λάτρεις της αγαπημένης γιορτής να διακοσμήσουν το σπίτι τους με σκαλισμένες κολοκύθες. Κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, 9 εκατομμύρια κολοκύθες χρησιμοποιούνται για την πιο τρομακτική μέρα του χρόνου.

Ωστόσο, επειδή η κολοκύθα είναι λαχανικό, χρειάζεται προσοχή, προκειμένου να παραμείνει σε καλή κατάσταση για το Halloween.

Προτού χαραχτεί σε ένα τρομακτικό πρόσωπο, η μέση κολοκύθα διατηρείται σε καλά αεριζόμενο χώρο για περίπου δύο έως τρεις μήνες. Αλλά, από τη στιγμή που θα σκαλιστούν, η διάρκεια ζωής τους μικραίνει κατά πολύ, 3-5 μέρες εκτός ψυγείου και ως και 2 εβδομάδες εντός ψυγείου. Μετά από αυτό το διάστημα, θα αρχίσουν να εμφανίζουν σημάδια αποσύνθεσης.

Πώς μπορείτε να κάνετε μια κολοκύθα να ζήσει περισσότερο

Όταν επιλέξετε την κολοκύθα σας για το Halloween, φροντίστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πορτοκαλί και λαμπερή, καθώς αυτό σημαίνει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε το δέρμα της κολοκύθας για ατέλειες ή τρύπες, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τη γρηγορότερη σήψη της κολοκύθας. Μην ξεχάσετε να την αποθηκεύσετε σε σκοτεινό, στεγνό και δροσερό χώρο για να μην πάρει υγρασία.

Μόλις χαράξετε την κολοκύθα σας, τρίψτε αραιωμένο χυμό λεμονιού ή βαζελίνη σε ακάλυπτα μέρη για να μην σαπίσει.

Και μετά το Halloween;

Πολλοί αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν με την κολοκύθα τους μετά από το Trick or Treat. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να πετάξετε την κολοκύθα σας, χωρίς όμως να τη σπαταλήσετε.

Οι κολοκύθες διασπώνται εύκολα επειδή είναι κυρίως νερό, επομένως είναι ιδανικές για κομποστοποίηση, όπως συμβουλεύει ένα δημοσίευμα της Mirror. Πριν βάλετε την κολοκύθα σας στο σωρό κομποστοποίησης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τους σπόρους για να σταματήσετε να αναπτύσσονται βλαστοί κολοκύθας στον κήπο σας.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικό σας κήπο με κολοκύθες, δοκιμάστε να φυτέψετε τους σπόρους τους. Αλλά, ακόμα κι αν η κηπουρική δεν είναι το χόμπι σας, οι αποξηραμένοι σπόροι μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια νόστιμη τροφή για τα πουλιά.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα