Η συνταγή για την απόλυτη επιτυχία στην παρασκευή
Ο Irish Coffee συνδυάζει φρεσκοκομμένο καφέ με ιρλανδικό ουίσκι και ζάχαρη και ολοκληρώνεται με μια ελαφρώς χτυπημένη πηχτή κρέμα. Παραμένει το πιο διάσημο ποτό – καφέ.
Λέγεται ότι παρασκευάστηκε για πρώτη φορά σε ένα σαλόνι αεροδρομίου στη μεσοδυτική Ιρλανδία τη δεκαετία του 1940 αλλά έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές όταν πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Buena Vista του Σαν Φρανσίσκο .
Όπως λέει η ιστορία, το 1952, ένα κρύο βράδυ του Νοεμβρίου, ο ταξιδιωτικός συγγραφέας Stanton Delaplane βοήθησε στην αναδημιουργία ενός ποτού καφέ που είχε δοκιμάσει στο αεροδρόμιο Shannon στην Ιρλανδία που ονομαζόταν «Irish Coffee». Μαζί με τον τότε ιδιοκτήτη του Buena Vista, Jack Koeppler, έψαξαν τη συνταγή μέχρι να κατακτήσουν τις ακριβείς αναλογίες και την υφή κρέμας του ποτού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανάκληση επικίνδυνου χυμού ντομάτας – Περιέχει θραύσματα από την αποκόλληση της εσωτερικής επένδυσης της κονσέρβας
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κομμάτια γυαλιού σε μπύρες Heineken – Επείγουσα ανάκληση
Γιατί λειτουργεί το Irish Coffee;
Η αρχική σύνθεση του Irish Coffee είναι απλή: ζεστός καφές, ιρλανδικό ουίσκι, ζάχαρη και σαντιγί. Ωστόσο, η επιτυχία του ποτού εξαρτάται από την ποιότητα των επιμέρους συστατικών. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ γλυκό, πολύ κρεμώδες και ελαφρύ και δεν ισορροπεί σωστά.
Δεδομένου ότι το συστατικό του καφέ είναι σημαντικό για την επιτυχία του ροφήματος, φροντίστε να έχετε μια καλή πρώτη ύλη για την παρασκευή του. Να θυμάστε ότι πρέπει επίσης να τον πιείτε αμέσως μετά την παρασκευή του για να απολαύσετε τη φρέσκια γεύση του.
Πολλά ποιοτικά ιρλανδικά ουίσκι μπορούν να προστεθούν στο ρόφημα αλλά σε κάθε περίπτωση επιλέξτε ένα με πιο στιβαρό γευστικό προφίλ. Το Buena Vista χρησιμοποιεί το Tullamore DEW και το διάσημο ιρλανδικό μπαρ της Νέας Υόρκης The Dead Rabbit χρησιμοποιεί αυθεντικό ιρλανδικό ουίσκι Bushmills. Το Jameson είναι ένα κλασικό ουίσκι με το οποίο μπορείτε να πειραματιστείτε.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σταφίδες με αδήλωτα θειώδη στην αγορά – Ποιοι κινδυνεύουν
Για τον γλυκαντικό παράγοντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε, από κύβους ακατέργαστης ζάχαρης έως ένα απλό σιρόπι . Αυτή η συνταγή απαιτεί μερικά κουταλάκια του γλυκού πλούσια ζάχαρη demerara για μια γήινη γεύση καραμέλας που θα σας βοηθήσει να αναδείξετε τις γλυκές νότες φρούτων στο ουίσκι και τον καφέ.
Το κλειδί για ένα τέλειο topper ιρλανδικής κρέμας καφέ είναι μια συνοχή που είναι ταυτόχρονα πλούσια,πυκνή, ελαφριά και αφρώδης. Φροντίστε να χτυπήσετε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να αποκτήσει μια κορυφαία υφή σαντιγής. Αυτό θα σας επιτρέψει να το απλώσετε με κουτάλι πάνω από το ποτό, δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό στρώμα κρέμας που μπορεί να αναμιχθεί ομαλά στο ρόφημα, μόλις είναι έτοιμο.
Συστατικά
- 40γρ ιρλανδικό ουίσκι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη demerara
- 80 – 100 γρ καφέ
- 30 γρ παχύρρευστη κρέμα, ελαφρά χτυπημένη
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αγγούρια: Πώς να τα πλένουμε για να απομακρύνουμε αποτελεσματικά μικρόβια και φυτοφάρμακα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Καρκινογόνα ορυκτέλαια σε τρόφιμα: Επιστολή στον Έλληνα ΥπΑΑΤ Κ. Τσιάρα από την Οργάνωση Foodwatch
Οδηγίες
- Γεμίστε μια κούπα καφέ με διάφανο πέλμα με ζεστό νερό και αφήστε να σταθεί για λίγα λεπτά
- Πετάξτε το νερό και προσθέστε το ουίσκι, τον καφέ και τη ζάχαρη demerara και στη συνέχεια ανακατέψτε να ενωθούν.
- Σε ξεχωριστό ποτήρι ή δοχείο, χτυπήστε ελαφρά την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να αφρίζει αλλά όχι να στέκεται
- Στρώνουμε 30γρ σαντιγί παχύρρευστη πάνω στο ποτό
- Απολαμβάνουμε!