Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2025
14.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να κόψετε σωστά τη βασιλόπιτα

ΑρχικήΝέαΠώς να κόψετε σωστά τη βασιλόπιτα
spot_img

Προσφέρετε ένα άψογο κομμάτι γλυκού στους καλεσμένους σας

Όπως συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο γλυκό, ένα όμορφο κομμάτι βασιλόπιτας που δεν έχει διαλυθεί κατά το κόψιμο κάνει πάντα καλή εντύπωση στους καλεσμένους μας.

Δεν είναι ότι κάποιος δε θα δεχθεί να φάει το γλυκό αν δεν είναι κομμένο σωστά αλλά για λόγους αισθητικής και μόνο, καλό θα είναι να μην μοιάζει σαν να το μαζέψατε μόλις με το χέρι! Με το κόλπο που περιγράφεται παρακάτω θα κόψετε άψογα, τούρτα, κέικ αλλά και πιο πυκνά επιδόρπια όπως το cheesecake και το μπανόφι αλλά μπορεί να είναι αποτελεσματικό και στον τεμαχισμό πίτας.

Το μυστικό λοιπόν κρύβεται στην χρήση ενός ζεσταμένου μαχαιριού που έχει ως αποτέλεσμα την τέλεια κοπή κάθε φορά. Απλά βουτήξτε ένα κοφτερό μαχαίρι σε ζεστό νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να κόψετε αβίαστα το γλυκό.

Η θερμότητα βοηθάει το μαχαίρι να κινηθεί ομαλά μέσα από την υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά γλυκού, εξαλείφοντας τις αγκυλώσεις και τα σκισίματα.

Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για κέικ και πίτες

Για μεγάλα κέικ, το οδοντικό νήμα είναι το κλειδί στο εύκολο και ομοιόμορφο κόψιμο. Σε αντίθεση με το μαχαίρι, το νήμα μπορεί να κόψει καθαρές φέτες με μία μόνο κοπή που εκτείνεται από άκρη σε άκρη. 

Απλώς τοποθετήστε το νήμα πάνω από το κέικ και πιέστε προς τα κάτω και στις δύο άκρες για να κόψετε τις στρώσεις . Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα μπορεί το νήμα να κόψει το κέικ. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε νήμα χωρίς γεύση για να αποτρέψετε τυχόν άρωμα μέντας πάνω στο κέικ!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο