Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να ζεστάνετε ένα μπουκάλι κρασί, χωρίς να γίνει χίλια κομμάτια!

ΑρχικήΟικιακάΠώς να ζεστάνετε ένα μπουκάλι κρασί, χωρίς να γίνει χίλια κομμάτια!
spot_img

Η καλύτερη μέθοδος να ζεστάνετε ένα μπουκάλι κρασί.

H ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος κρασιού διαφέρει μεταξύ των ποικιλιών του, αλλά μια συνήθης συμβουλή που δίνεται από ειδικούς κρασιού είναι κρασιά, όπως το Cabernet Sauvignon, να σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 18°C), ενώ τα λίγο πιο ελαφριά είδη, όπως το Zweigelt, να πίνονται ελαφρώς πιο κρύα (περίπου 13°C).

- Advertisement -

Βέβαια, πολύς κόσμος επιλέγει να πίνει το κρασί του, αφού το έχει παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα, αλλά αυτό, σύμφωνα με το The Drinks Business θα έχει ως αποτέλεσμα σκληρές τανίνες και αραιές γεύσεις.

Αλλά τι γίνεται με τη θέρμανση ενός κρασιού; Είναι γνωστό ότι δεν κάνει να πίνεται πολύ ζεστό, καθώς θα χάσει τη φρεσκάδα του και θα αποκτήσει πιο όξινη γεύση. Οπότε, τι μπορεί να κάνει κάποιος για να ζεστάνει ένα μπουκάλι κρασί;

Το ζέσταμα του κρασιού μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο καθώς, αν δεν γίνει όπως πρέπει, μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο, είτε με το να χαλάσει το κρασί είτε με το να μετατρέψει το μπουκάλι σε θρίψαλα.

Μάλιστα, ο ειδικός κρασιού, Peter Richards αστειεύτηκε με πολλούς που χρησιμοποιούσαν φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνουν τα κρασιά τους!  

Ωστόσο, ο βρετανός σομελιέ Freddie Williams, μιλώντας στο The Drinks Business πρότεινε μια απλή μέθοδο για σίγουρη επιτυχία. «Ο καλύτερος τρόπος είναι να το αφήσετε να ζεσταθεί μόνο του σε θερμοκρασία δωματίου ή σε μια κάλτσα κρασιού», λέει ο σομελιέ. Τονίζει, επίσης, ποτέ να μη δοκιμάσει κανείς να ζεστάνει το κρασί, καθώς αυτό μόνο κακό θα κάνει.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα