Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως θα αφαιρέσετε γρήγορα τα λίπη από το τζάμι και την πόρτα του φούρνου

ΑρχικήΟικιακάΠως θα αφαιρέσετε γρήγορα τα λίπη από το τζάμι και την πόρτα του φούρνου
spot_img

Η γνώση του τρόπου καθαρισμού μιας γυάλινης πόρτας φούρνου αποτελεί σημαντικό μέρος της συντήρησης της συσκευής για την αποφυγή της συσσώρευσης βρωμιάς και λίπους.

Κάθε διαρροή, πιτσίλισμα και ατύχημα που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος παραμένει στο φούρνο -και ειδικά στη γυάλινη πόρτα- μέχρι να το καθαρίσετε.

Επειδή όμως δεν μπορείτε να καθαρίσετε το εσωτερικό ενός καυτού φούρνου, μέχρι να φάτε το γεύμα σας και να κρυώσει ο φούρνος, πολλές φορές μπορεί να το ξεχάσετε κιόλας.

Όμως πλέον ορισμένοι λεκέδες αρνούνται να φύγουν ακόμα και με σκληρό τρίψιμο. Η συσσώρευση λίπους και τα σημάδια καψίματος μπορούν να προσελκύσουν βακτήρια, καθιστώντας το μαγείρεμα λιγότερο υγιεινό.

Η μαγειρική σόδα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αφαίρεση του λίπους, καθώς είναι αλκαλική, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διασπάσει τα όξινα λίπη και τους λεκέδες από τρόφιμα, ώστε να είναι ευκολότερο να τους σκουπίσετε. Είναι επίσης ήπια λειαντική, πράγμα που σημαίνει ότι η κοκκώδης υφή της μπορεί να βοηθήσει στην άρση του καμένου λίπους χωρίς να χρειάζεται να τρίβετε για πολλή ώρα.

Το φύλλο αλουμινίου είναι επίσης ελαφρώς λειαντικό και χρησιμοποιείται μαζί με μαγειρική σόδα για τον καθαρισμό του γυαλιού του φούρνου, ώστε να αφαιρούνται οι λεκέδες χωρίς να γρατζουνίζεται η γυάλινη επιφάνεια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε μια κανάτα ή ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και να το ρίξετε στο τζάμι του φούρνου. Χρησιμοποιήστε αρκετό για να καλύψετε ολόκληρη την πόρτα του φούρνου χωρίς να χυθεί και να προκληθεί ακαταστασία.

Στη συνέχεια, πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα πάνω από το νερό μέχρι αυτό να κυλήσει πλήρως και αφήστε το να δράσει για 30 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να τσαλακώσετε το αλουμινόχαρτο σε μια μπάλα και να το τρίψετε στο τζάμι του φούρνου με κυκλικές κινήσεις για ένα ή δύο λεπτά.

Το μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού θα σχηματίσει μια πάστα που θα σκουπίσει γρήγορα το λίπος, το καμένο φαγητό ή οποιαδήποτε άλλη βρωμιά στην πόρτα του φούρνου.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε την περίσσεια της πάστας. Πριν το ξέπλυμα με καθαρό νερό και πανί σκουπίστε τυχόν ραβδώσεις που μπορεί να εμφανιστούν στο γυαλί. Στεγνώστε το γυαλί με μια χαρτοπετσέτα και θα έχετε πλέον μια «αστραφτερή» γυάλινη πόρτα φούρνου

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο