Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψωμί του τοστ: Το έξυπνο κόλπο για να μην χαλάει γρήγορα

ΑρχικήΟικιακάΨωμί του τοστ: Το έξυπνο κόλπο για να μην χαλάει γρήγορα
spot_img

Γρήγορος και απλός τρόπος για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής στο ψωμί για τοστ.

Η κατάταξη της χώρας μας στις 5 ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη σπατάλη τροφίμων, αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα μείζον πρόβλημα που απαιτεί άμεση παρέμβαση όχι μόνο από πλευράς πολιτείας αλλά και από τα μεμονωμένα νοικοκυριά. Μεταξύ των διάφορων τροφίμων που απορρίπτονται ενώ παραμένουν ασφαλή για κατανάλωση, κορυφαία θέση κατέχει το ψωμί, η σπατάλη του οποίου  θεωρείται ένα τεράστιο παγκόσμιο ζήτημα (σύμφωνα με τον ΠΟΥ απορρίπτονται εκατοντάδες τόνοι καθημερινά) με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και σημαντικές οικονομικές απώλειες που έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερες τα χρόνια μετά την πανδημία λόγω της αύξησης των τιμών των δημητριακών, η οποία οδήγησε σε υψηλότερο κόστος παραγωγής και τιμές ψωμιού. 

 Παρά τις καινοτομίες στις μεθόδους αποθήκευσης και συσκευασίας, η σπατάλη ψωμιού είναι αναπόφευκτη. Λόγω των εξαιρετικά θρεπτικών ιδιοτήτων του με διάφορα θρεπτικά συστατικά, το ψωμί είναι πολύ ευαίσθητο στο μπαγιάτισμα και την αλλοίωση.

Το ζήτημα της συντήρησης του ψωμιού και ειδικά του συσκευασμένου ψωμιού σε φέτες, ήρθε να λύσει μία νοικοκυρά που μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλυψε ένα αποτελεσματικό κόλπο για να παραμένει φρέσκο για πολύ καιρό. Η Vicky Gilchrist είπε ότι η ζωή της «άλλαξε» αφού ανακάλυψε ένα ιδιοφυές hack για να αποθηκεύει σωστά το ψωμί για τοστ και να το κάνει να παραμένει φρέσκο ​​για πολύ περισσότερο.

Σε ένα  πλέον viral βίντεο, στο TikTok το οποίο έχει συγκεντρώσει 8,9 εκατομμύρια προβολές, και περίπου 45 χιλιάδες αναδημοσιεύσεις, η Βίκυ δείχνει με ένα γρήγορο και απλό τρόπο, πώς στρίβει τη σακούλα της συσκευασίας ψωμιού για τοστ και πως την κλείνει και σφραγίζει με ασφάλεια τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.

Η  Gilchrist προτείνει μόλις ανοίξετε τη συσκευασία ακόμη και εάν δεν έχουν καταναλωθεί πολλές φέτες, μπορείτε να στρίψετε τη σακούλα που περισσεύει και να την τυλίξετε γύρω από το περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται το άνοιγμα της συσκευασίας αλλά προσφέρεται και επιπλέον προστασία στις φέτες που έχουν απομείνει.

Η νοικοκυρά έδειξε επίσης στους ακόλουθούς της πώς να σφραγίζουν τα κουτιά με τα δημητριακά, αλλά και τις ανοιχτές σακούλες με σνακ.

Το βίντεο εκτός από εκατομμύρια προβολές έχει συγκεντρώσει και 4.000 σχόλια που την συγχαίρουν για την ευρηματικότητά της και λένε πως θα εφαρμόσουν και τις δύο πρακτικές αποθήκευσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο