Μικρά μυστικά για μεγάλη απόλαυση.
Είναι το ορεκτικό που δεν λείπει σχεδόν από καμία ελληνική ταβέρνα τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια εναλλακτική για το ορεκτικό με τυρ;i. Η φέτα σε κρούστα σερβίρεται είτε αμιγώς αλμυρή, είτε με καραμελωμένη επίστρωση.
Το delish προτείνει να μην χρησιμοποιείται φέτα που είναι συσκευασμένη σε άλμη, γιατί θα έχει συγκρατήσει υπερβολική υγρασία. Όπως και να έχει, το χαρτί κουζίνας θα αφαιρέσει κάθε υγρό πριν τυλιχτεί στο φύλλο. Άλλη μια συμβουλή είναι να μην τυλίγεται πολύ σφιχτά στο φύλλο ώστε να μπορέσει να ψηθεί πιο σωστά το εσωτερικό.
Ουσιαστικά τα υλικά που χρειάζονται για αυτή τη συνταγή είναι η φέτα, το φύλλο κρούστας και το λάδι. Τα κομμάτια μπορούν να κοπούν αναλόγως τα γούστα, όμως κυρίως προτείνεται σε μεγάλα κομμάτια τύπου σαγανάκι. Το σωστό ψήσιμο προκειμένου να ροδίσει εξωτερικά και να μαλακώσει εσωτερικά, είναι το πέρασμα πρώτα από τηγάνι, όπου θα ψηθεί με λίγο λάδι προκειμένου να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αφού στραγγίξετε μετά τη φέτα από το λάδι, την τοποθετείτε στο φούρνο για 20 λεπτά σε 180ο C προκειμένου να πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα.
Όταν η φέτα είναι έτοιμη σερβίρεται με λίγο μαύρο σησάμι και μια κουτάλια μέλι και το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό!