Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλατόπιτα Μάνης από τη “Γη της Ελιάς”

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΓαλατόπιτα Μάνης από τη "Γη της Ελιάς"
spot_img

Της Δέσποινας Κούτλα

Παρακολουθώ το σήριαλ η “Γη της Ελιας” στο MEGA και μου έκανε εντύπωση η γαλατόπιτα η πολυσυζητημένη του Πότη και ήθελα να την δοκιμάσω. Είναι παραδοσιακή συνταγή της Μάνης την οποία έκανα εγώ με τα χεράκια μου και έγινε πραγματικά πάρα πολύ ωραία. Έψαξα και βρήκα την συνταγή και την έφτιαξα με μεγάλη επιτυχία. Με εκτίμηση από την όμορφη Καβάλα σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

- Advertisement -

Συνταγή για τη Μανιάτικη γαλατόπιτα

Βάζουμε στην κατσαρόλα πέντε κούπες γάλα, μία κούπα ψιλό σιμιγδάλι ( φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγο για το ταψί), μιάμιση κούπα ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και δύο βανίλιες. Τα ανακατεύουμε και μόλις γίνει κρέμα ρίχνουμε σιγά σιγά, έξι χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας ξανά, καθώς και το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι.

Βουτυρώνουμε το ταψί ή το πυρέξ, απλώνουμε το σιμιγδάλι και από πάνω την κρέμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε.

Δέσποινα Κούτλα
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία

Στο νοσοκομείο 38χρονος από το Αγρίνιο – Κατάπιε αγκίστρι που ήταν μέσα σε χταπόδι

Το cibum έχει επανειλημμένα τονίσει τον σοβαρό κίνδυνο από τα αγκίστρια που παραμένουν μέσα σε θαλασσινά

Μέλι σε ζεστό τσάι: Ευρήματα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων για την απελευθέρωση τοξικής ουσίας

Πόσο επικίνδυνο γίνεται το μέλι όταν προστίθεται σε ζεστό τσάι; Τι έδειξαν τα επιστημονικά πειράματα από Τεχνολόγους τροφίμων του "ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗΣ"
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα