Της Δέσποινας Κούτλα
Παρακολουθώ το σήριαλ η “Γη της Ελιας” στο MEGA και μου έκανε εντύπωση η γαλατόπιτα η πολυσυζητημένη του Πότη και ήθελα να την δοκιμάσω. Είναι παραδοσιακή συνταγή της Μάνης την οποία έκανα εγώ με τα χεράκια μου και έγινε πραγματικά πάρα πολύ ωραία. Έψαξα και βρήκα την συνταγή και την έφτιαξα με μεγάλη επιτυχία. Με εκτίμηση από την όμορφη Καβάλα σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.
Συνταγή για τη Μανιάτικη γαλατόπιτα
Βάζουμε στην κατσαρόλα πέντε κούπες γάλα, μία κούπα ψιλό σιμιγδάλι ( φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγο για το ταψί), μιάμιση κούπα ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και δύο βανίλιες. Τα ανακατεύουμε και μόλις γίνει κρέμα ρίχνουμε σιγά σιγά, έξι χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας ξανά, καθώς και το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι.
Βουτυρώνουμε το ταψί ή το πυρέξ, απλώνουμε το σιμιγδάλι και από πάνω την κρέμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε.
Πολύ ωραία και πολύ εύκολη φαίνεται, δεν μας λέτε όμως πόση ώρα ψήσιμο θέλει