Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγωτό σοκολάτα με 3 υλικά χωρίς παγωτομηχανή

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠαγωτό σοκολάτα με 3 υλικά χωρίς παγωτομηχανή
spot_img

Εύκολη συνταγή με εξασφαλισμένη επιτυχία.

Το παγωτό είναι το νούμερο 1 αγαπημένο επιδόρπιο των καταναλωτών καθώς σύμφωνα με μελέτες το 93% το προτιμούν από οποιοδήποτε άλλο γλυκό. Όμως επειδή οι τιμές στα έτοιμα παγωτά έχουν φτάσει φέτος σε επίπεδα ρεκόρ, μία καλή λύση είναι να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Εκτός από το γεγονός ότι η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη με σίγουρη επιτυχία, επιπλέον θα μπορείτε να το μοιραστείτε με την οικογένεια χωρίς τον “φόβο” παρουσίας πρόσθετων, συντηρητικών και άλλων μη φυσικών συστατικών. Επίσης είναι και πολύ πιο οικονομικό. Ακολουθεί μία συνταγή που παντρεύει δύο… “βασιλιάδες” της γεύσης: το παγωτό με τη σοκολάτα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Συστατικά

  • 250 γρ. κλασική κουβερτούρα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 300-500 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού ή Βανίλιας
  • Προαιρετικά θρυμματισμένα μπισκότα πτι-μπερ
  • Προαιρετικά νιφάδες θαλασσινού αλατιού για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να λιώσει και να γίνει μία ομοιογενής γκανάζ
  2. Έπειτα, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα (στο οποίο έχουμε προσθέσει αν θέλουμε το ξύσμα πορτοκάλι ή την εσάνς βανίλια) και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας με την μαρίζ σε τακτά χρονικά διαστήματα
  3. Αμέσως μετά, χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί (σαν γιαούρτι).
  4. Όταν η σαντιγί μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 της στο μπολ με την γκανάζ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
  5. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο από την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα
  6. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη
  7. Μετά από 1-2 δύο ώρες βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και προσθέτουμε (αν θέλουμε) τα θρυμματισμένα μπισκότα
  8. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Για πρώτη φορά: Ποια πρόσθετα τροφίμων συνδέονται με διαβήτη τύπου 2

Πειραματική μελέτη σε 104.139 ενήλικες στη Γαλλία.

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα