Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το απόλυτο μυστικό για πετυχημένη μαρέγκα

ΑρχικήΟικιακάΤο απόλυτο μυστικό για πετυχημένη μαρέγκα
spot_img

Mια τέλεια χτυπημένη μαρέγκα μπορεί να είναι μέχρι και 8 φορές μεγαλύτερη από τον αρχικό της όγκο!

Η γνωστή σε όλους μας μαρέγκα είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται από χτυπημένα ασπράδια αυγών και ζάχαρη. Μπορεί η παρασκευή της να φαίνεται απλή, ωστόσο πολλές φορές η μαρέγκα απλά δε σου πετυχαίνει.

- Advertisement -

Υπάρχουν δύο δημοφιλή στυλ μαρέγκας: η μαστιχωτή και η τραγανή – Για τη μαστιχωτή, προσθέστε κορν φλάουρ και ξύδι στα υλικά ενώ για την τραγανή, απλά κρατήστε τις μαρέγκες στο φούρνο για περισσότερο – κάποιοι σεφ τις κρατούν εκεί για έως και τέσσερις ώρες στους 50-60 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να αφυδατωθούν τελείως.

Χρησιμοποιήστε ένα πολύ καθαρό μπολ – Οποιοδήποτε λίπος στο μπολ θα σταματήσει τα ασπράδια των αβγών σας από το να διασταλούν στο πλήρες μεγαλείο τους. Τα γυάλινα, μεταλλικά ή χάλκινα μπολ είναι τα καλύτερα.

Οποιοδήποτε λίπος από ίχνη κρόκου μπορεί να αποτρέψει το πλήρες χτύπημα. – Χωρίστε κάθε αυγό σε άλλο σκεύος πριν το βάλετε στο μπολ για το χτύπημα. Εάν λίγος κρόκος αυγού μπει στο ασπράδι, προσπαθήστε να τον αφαιρέσετε με ένα κομμάτι τσόφλι αυγού. Αν μπει πολύς κρόκος στο ασπράδι, ξεκινήστε από την αρχή.

Τα ασπράδια από πιο μπαγιάτικα αυγά είναι τα καλύτερα για μαρέγκες, καθώς είναι πιο εύκολα στο χτύπημα και κάνουν μεγαλύτερο όγκο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε.

Προσέξτε να μην χτυπήσετε υπερβολικά τα ασπράδια. Χτυπάμε μέχρι να κρατήσουν σφιχτές κορυφές και μετά σταματάμε. Αν τα χτυπήσετε υπερβολικά, θα παρατηρήσετε ότι γίνονται κόκκοι. Το τελικό αποτέλεσμα θα έχει καλή γεύση, αλλά η υφή δεν θα είναι σωστή.

Η θέρμανση της ζάχαρης είναι προαιρετική, αλλά της επιτρέπει να διαλυθεί γρήγορα στα ασπράδια. Η ζάχαρη άχνη δίνει μια πιο σκούρα μαρέγκα, αλλά προσδίδει μια υπέροχη γεύση.

Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Είναι σημαντικό να γνωρίσετε τον φούρνο σας: υπολογίστε ποιο ράφι έχει την πιο ομοιόμορφη θερμοκρασία, ώστε να μην έχετε κηλίδες και υπολογίστε την ακριβή θερμοκρασία στην οποία πρέπει να μαγειρεύετε.

Μην χρησιμοποιείτε τον ανεμιστήρα στο φούρνο σας και μην ανοίγετε την πόρτα ενώ ψήνετε. Χρειάζεστε έναν στεγνό φούρνο χωρίς υγρασία.

Τέλος, χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό σύρμα. Mια τέλεια χτυπημένη μαρέγκα μπορεί να είναι μέχρι και 8 φορές μεγαλύτερη από τον αρχικό της όγκο!

Η βασική συνταγή μαρέγκας

Χρησιμοποιώ πάντα αυτόν τον πολύ βασικό κανόνα για τη μαρέγκα: διπλασιάζω το βάρος της ζάχαρης σε σχέση με τα ασπράδια, οπότε 100 γραμμάρια ασπράδι αυγού χρειάζονται 200 ​​γραμμάρια ζάχαρης. Αυτό το μείγμα θα κάνει μια μεγάλη πάβλοβα 20 εκ. ή αρκετές μικρότερες μεμονωμένες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα