Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τέλεια φασολάκια 

ΑρχικήΟικιακάΤο μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τέλεια φασολάκια 
spot_img

Εκτός από οφέλιμα για την υγεία όμως είναι και ιδιαίτερα νόστιμα. Κυρίως όταν είναι καλομαγειρεμένα και δεν κολυμπούν στο λάδι ή στο νερό.

Τα λαδερά φασολάκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό καλοκαιρινό κυρίως φαγητό που όμως έχει την τιμητική του και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Τα φασολάκια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της LDL ( “κακής” χοληστερόλης) αλλά και της συνολικής χοληστερόλης. Μπορούν επίσης να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τη φλεγμονή.

- Advertisement -

Εκτός από οφέλιμα για την υγεία όμως είναι και ιδιαίτερα νόστιμα. Κυρίως όταν είναι καλομαγειρεμένα και δεν κολυμπούν στο λάδι ή στο νερό.

Σύμφωνα με την αγαπημένη μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το μυστικό ώστε τα φασολάκια να κρατούν το σχήμα τους και η φρεσκάδα τους, το ελαιόλαδο σχεδόν να μη φαίνεται αλλά να νιώθει κάποιος την πλούσια γεύση του είναι να αποφύγετε το νερό. Όπως εξηγεί η μαγείρισσα, δεν βάζει ποτέ νερό στην κατσαρόλα. Αυτό είναι το μεγάλο της μυστικό, να τα αφήνει να βράζουν στα δικά τους υγρά και στο ζουμί της φρέσκιας ντομάτας.

Επιπλέον τα φασολάκια δε θέλουν ανακάτεμα στην κατσαρόλα. Μην τα ανακατεύετε στο σοτάρισμα και στο βράσιμο. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να τα σπάσετε και να τα κάνετε κομμάτια. Συνιστάται, ελαφρύ κούνημα της κατσαρόλας από τα χερούλια και απαλή ανάδευση στο σοτάρισμά τους.

Το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, επίσης είναι απαραίτητο για να μη λιώσουν και να κρατηθούν ολόκληρα. Όσο για τη ντομάτα, θα τη ρουφήξουν οι πατάτες στο βράσιμο και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή ενεργειακά ποτά που καταναλώνουν παιδιά και έφηβοι; Ανησυχητικά ευρήματα του Ökotest

Πόσα ενεργειακά ποτά μπορούμε να ανεχτούμε πριν γίνει η κατανάλωση πραγματικά επικίνδυνη;

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα