Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το βασικό λάθος στο κόψιμο της φράουλας που υποβαθμίζει τη γεύση της

ΑρχικήΟικιακάΤο βασικό λάθος στο κόψιμο της φράουλας που υποβαθμίζει τη γεύση της
spot_img

Πως να κόβετε τις φράουλες για να κρατήσετε όλη την γλύκα τους.

Η φράουλα, αυτό το κόκκινο ζουμερό φρούτο συνδέεται με μια σειρά από οφελεί για την υγεία, όπως για παράδειγμα η βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας. 

Αυτή την εποχή τα σουπερμάρκετ και οι λαϊκές αγορές έχουν γεμίσει πλέον με φράουλες.  Όμως πολλοί κάνουν ένα βασικό λάθος που κοστίζει ακριβά στη γεύση τους. Πέρα από το κοτσάνι, κόβουν και πετάνε και το κάτω μυτερό μέρος του μικρού κόκκινου φρούτου. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, εκεί συσσωρεύεται όλη της γλύκα της φράουλας και εάν κοπεί υποβαθμίζει την γεύση της.

Αυτό εξηγείται επιστημονικά και εχει να κάνει με τη βαρύτητα. Όπως κρεμιέται το φρούτο,  η βαρύτητα παρασύρει τα φυσικά σάκχαρα της φράουλας στο κάτω άκρο της, με αποτέλεσμα εκεί να συσσωρεύεται και όλη η γλύκα της.

Πώς να κόβουμε τις φράουλες

Αν είστε από εκείνους που κόβουν τις φράουλες σε ροδέλες, τότε μπορείτε σιγά-σιγά να αλλάξετε συνήθειες. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος  είναι να τις κόβουμε σε κάθετες φέτες. Αφαιρούμε πρώτα το πράσινο κοτσάνι τους και έπειτα τις κόβουμε κάθετα, από το πάνω ως το κάτω μέρος τους. Επίσης, μπορούμε να μην τις κόψουμε και καθόλου. Δηλαδή να αφαιρούμε απλώς το κοτσάνι και να τις σερβίρουμε ολόκληρες. Έτσι, δεν χάνουμε τίποτα από την πλούσια γεύση τους.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ CANTINA

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο