Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το βασικό λάθος στο κόψιμο της φράουλας που υποβαθμίζει τη γεύση της

ΑρχικήΟικιακάΤο βασικό λάθος στο κόψιμο της φράουλας που υποβαθμίζει τη γεύση της
spot_img

Πως να κόβετε τις φράουλες για να κρατήσετε όλη την γλύκα τους.

Η φράουλα, αυτό το κόκκινο ζουμερό φρούτο συνδέεται με μια σειρά από οφελεί για την υγεία, όπως για παράδειγμα η βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας. 

- Advertisement -

Αυτή την εποχή τα σουπερμάρκετ και οι λαϊκές αγορές έχουν γεμίσει πλέον με φράουλες.  Όμως πολλοί κάνουν ένα βασικό λάθος που κοστίζει ακριβά στη γεύση τους. Πέρα από το κοτσάνι, κόβουν και πετάνε και το κάτω μυτερό μέρος του μικρού κόκκινου φρούτου. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, εκεί συσσωρεύεται όλη της γλύκα της φράουλας και εάν κοπεί υποβαθμίζει την γεύση της.

Αυτό εξηγείται επιστημονικά και εχει να κάνει με τη βαρύτητα. Όπως κρεμιέται το φρούτο,  η βαρύτητα παρασύρει τα φυσικά σάκχαρα της φράουλας στο κάτω άκρο της, με αποτέλεσμα εκεί να συσσωρεύεται και όλη η γλύκα της.

Πώς να κόβουμε τις φράουλες

Αν είστε από εκείνους που κόβουν τις φράουλες σε ροδέλες, τότε μπορείτε σιγά-σιγά να αλλάξετε συνήθειες. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος  είναι να τις κόβουμε σε κάθετες φέτες. Αφαιρούμε πρώτα το πράσινο κοτσάνι τους και έπειτα τις κόβουμε κάθετα, από το πάνω ως το κάτω μέρος τους. Επίσης, μπορούμε να μην τις κόψουμε και καθόλου. Δηλαδή να αφαιρούμε απλώς το κοτσάνι και να τις σερβίρουμε ολόκληρες. Έτσι, δεν χάνουμε τίποτα από την πλούσια γεύση τους.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ CANTINA

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα