Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: 8,8 εκατομμύρια Βρετανοί σχεδιάζουν να μείνουν χωρίς κρέας το 2022

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή: 8,8 εκατομμύρια Βρετανοί σχεδιάζουν να μείνουν χωρίς κρέας το 2022
spot_img

8,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να γίνουν χορτοφάγοι, vegan ή pescatarian τους επόμενους 12 μήνες – ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε από την ετήσια έρευνα UK Diet Trends του ιστότοπου σύγκρισης αγορών finder.com τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Συνολικά, ο αριθμός των ανθρώπων που άρχισαν να ακολουθούν δίαιτες χωρίς κρέας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 αυξήθηκε κατά 105.000.

Ωστόσο, αυτό το ποσοστό είναι κάτω από το 2% των 6,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που σκόπευαν να το κάνουν, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των ατόμων που εγκατέλειψαν το κρέας το 2021 μειώθηκε κατά 78% σε σύγκριση με το 2020 κατά τη διάρκεια του οποίου 470.000 κατάφεραν να ακολουθήσουν τα σχέδιά τους – περίπου το 9% από τα 5,3 εκατομμύρια που σκόπευαν να το κάνουν.

Η δίαιτα που κέρδισε το 2021 ήταν η χορτοφαγία, με 130.000 άτομα να την ακολουθούν, ενώ 52.000 άτομα ακολούθησαν τον βιγκανισμό. Ωστόσο, αυτά τα κέρδη αντισταθμίστηκαν από μια μείωση κατά σχεδόν 79.000 πεσκατάριανς. Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να ήταν πεσκατάριαν που εγκατέλειψαν επίσης το κρέας το 2021.

Η χορτοφαγία παραμένει η πιο δημοφιλής δίαιτα

Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι στις αρχές του 2022, η πιο δημοφιλής δίαιτα χωρίς κρέας παραμένει η χορτοφαγία, με 3,3 εκατομμύρια ακόλουθους. Η χορτοφαγία εξακολουθεί να έχει 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους που τηρούν τη διατροφή, ενώ ο βιγκανισμός έχει 1,6 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι το 14% των ενηλίκων (7,2 εκατομμύρια) στο Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί μια δίαιτα χωρίς κρέας.

Άλλα 4 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν διαφορετικό τύπο δίαιτας εκτός των τριών κορυφαίων, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι διακλαδίζονται σε ανερχόμενες υποκατηγορίες, όπως η ευελιξία.

Προθέσεις διατροφής το 2022

Ανεξάρτητα από αυτό, οι Βρετανοί είναι για άλλη μια φορά αισιόδοξοι για την αποχή από το κρέας το 2022.

Ενώ η προηγούμενη έρευνα του finder δείχνει ότι είναι πολύ απίθανο όλοι να τηρήσουν αυτές τις προθέσεις, αν το έκαναν, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είχε συνολικά 16 εκατομμύρια πολίτες χωρίς κρέας στις αρχές του 2023.

Οι νέοι ηγούνται της διατροφής χωρίς κρέας

Υπάρχει σαφής ηλικιακός διαχωρισμός όσον αφορά τις απόψεις σχετικά με την κατανάλωση κρέατος. Σύμφωνα με το finder.com, οι Gen Z’ers (ηλικίας 18 έως 23 ετών) είναι πιο πιθανό να αποφεύγουν ήδη το κρέας (25%) ή να σχεδιάζουν να το εγκαταλείψουν (30%).

Οι Millennials δεν μένουν πολύ πίσω, επί του παρόντος το 18% ακολουθεί μια δίαιτα χωρίς κρέας και θα μπορούσε να ενταχθεί με ένα επιπλέον 26% το 2022. Το 9,6% ακολουθεί ήδη διαφορετικό τύπο δίαιτας εκτός των τριών βασικών δίαιτων χωρίς κρέας.

Ενώ μόλις 1 στους 10 (11%) της σιωπηλής γενιάς (ηλικίας 74+) αποφεύγει το κρέας και μόνο το 5% σχεδιάζει να το κάνει το 2022.

Πηγή: F&D Technology

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα