Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: 8,8 εκατομμύρια Βρετανοί σχεδιάζουν να μείνουν χωρίς κρέας το 2022

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή: 8,8 εκατομμύρια Βρετανοί σχεδιάζουν να μείνουν χωρίς κρέας το 2022
spot_img

8,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να γίνουν χορτοφάγοι, vegan ή pescatarian τους επόμενους 12 μήνες – ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε από την ετήσια έρευνα UK Diet Trends του ιστότοπου σύγκρισης αγορών finder.com τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Συνολικά, ο αριθμός των ανθρώπων που άρχισαν να ακολουθούν δίαιτες χωρίς κρέας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 αυξήθηκε κατά 105.000.

Ωστόσο, αυτό το ποσοστό είναι κάτω από το 2% των 6,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που σκόπευαν να το κάνουν, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των ατόμων που εγκατέλειψαν το κρέας το 2021 μειώθηκε κατά 78% σε σύγκριση με το 2020 κατά τη διάρκεια του οποίου 470.000 κατάφεραν να ακολουθήσουν τα σχέδιά τους – περίπου το 9% από τα 5,3 εκατομμύρια που σκόπευαν να το κάνουν.

Η δίαιτα που κέρδισε το 2021 ήταν η χορτοφαγία, με 130.000 άτομα να την ακολουθούν, ενώ 52.000 άτομα ακολούθησαν τον βιγκανισμό. Ωστόσο, αυτά τα κέρδη αντισταθμίστηκαν από μια μείωση κατά σχεδόν 79.000 πεσκατάριανς. Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να ήταν πεσκατάριαν που εγκατέλειψαν επίσης το κρέας το 2021.

Η χορτοφαγία παραμένει η πιο δημοφιλής δίαιτα

Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι στις αρχές του 2022, η πιο δημοφιλής δίαιτα χωρίς κρέας παραμένει η χορτοφαγία, με 3,3 εκατομμύρια ακόλουθους. Η χορτοφαγία εξακολουθεί να έχει 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους που τηρούν τη διατροφή, ενώ ο βιγκανισμός έχει 1,6 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι το 14% των ενηλίκων (7,2 εκατομμύρια) στο Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί μια δίαιτα χωρίς κρέας.

Άλλα 4 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν διαφορετικό τύπο δίαιτας εκτός των τριών κορυφαίων, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι διακλαδίζονται σε ανερχόμενες υποκατηγορίες, όπως η ευελιξία.

Προθέσεις διατροφής το 2022

Ανεξάρτητα από αυτό, οι Βρετανοί είναι για άλλη μια φορά αισιόδοξοι για την αποχή από το κρέας το 2022.

Ενώ η προηγούμενη έρευνα του finder δείχνει ότι είναι πολύ απίθανο όλοι να τηρήσουν αυτές τις προθέσεις, αν το έκαναν, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είχε συνολικά 16 εκατομμύρια πολίτες χωρίς κρέας στις αρχές του 2023.

Οι νέοι ηγούνται της διατροφής χωρίς κρέας

Υπάρχει σαφής ηλικιακός διαχωρισμός όσον αφορά τις απόψεις σχετικά με την κατανάλωση κρέατος. Σύμφωνα με το finder.com, οι Gen Z’ers (ηλικίας 18 έως 23 ετών) είναι πιο πιθανό να αποφεύγουν ήδη το κρέας (25%) ή να σχεδιάζουν να το εγκαταλείψουν (30%).

Οι Millennials δεν μένουν πολύ πίσω, επί του παρόντος το 18% ακολουθεί μια δίαιτα χωρίς κρέας και θα μπορούσε να ενταχθεί με ένα επιπλέον 26% το 2022. Το 9,6% ακολουθεί ήδη διαφορετικό τύπο δίαιτας εκτός των τριών βασικών δίαιτων χωρίς κρέας.

Ενώ μόλις 1 στους 10 (11%) της σιωπηλής γενιάς (ηλικίας 74+) αποφεύγει το κρέας και μόνο το 5% σχεδιάζει να το κάνει το 2022.

Πηγή: F&D Technology

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα