Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, 2025
10 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί το εσπρέσο μαρτίνι είναι ακατάλληλο για κάποιους;

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΓιατί το εσπρέσο μαρτίνι είναι ακατάλληλο για κάποιους;
spot_img

Το εσπρέσο μαρτίνι είναι το τέλειο ρόφημα για τους λάτρεις του καφέ που θέλουν να προσθέσουν λίγο ποτό στην καφεΐνη τους – αλλά το κύριο συστατικό του κοκτέιλ δεν είναι κατάλληλο για όλους

Ένα εσπρέσο μαρτίνι είναι το ιδανικό ρόφημα για τους λάτρεις του καφέ, συνδυάζοντας την πλούσια γεύση των κόκκων καφέ με γλυκό σιρόπι και ποτό.

Ωστόσο, το κύριο συστατικό – το Kahlúa, ένα λικέρ με γεύση καφέ – μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όσους έχουν συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες, αναφέρει η Mirror.

Το κοκτέιλ είναι φτιαγμένο από βότκα, Kahlúa, εσπρέσο και σιρόπι ζάχαρης. Αυτό που μπορεί να μην συνειδητοποιούν οι άνθρωποι είναι ότι το Kahlúa δεν είναι κατάλληλο για χορτοφάγους ή όσους ακολουθούν μια δίαιτα χωρίς κρέας. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Kahlúa σε ανακοίνωσή της, εξηγώντας ότι το γεγονός οφείλεται στη διαδικασία εξευγενισμού της ζάχαρης: «Επιβεβαιώνουμε ότι η Kahlúa ΔΕΝ είναι κατάλληλη για χορτοφάγους ή vegans. Αυτό οφείλεται στη βελτίωση της ζάχαρης. Φαίνεται ότι υπήρξε κάποια σύγχυση καθώς, πριν από το 2016, η Kahlúa κρίθηκε κατάλληλη».

Εν τω μεταξύ, ο Craig van Niekerk, παγκόσμιος αντιπρόεδρος μάρκετινγκ των εταιρειών Malibu and Kahlúa, πρόσθεσε: “Μπορούμε να διευκρινίσουμε ότι η Kahlúa δεν κατασκευάζεται απευθείας με ζωικά παράγωγα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια διαδικασία φιλτραρίσματος, η οποία περιλαμβάνει επαφή με ζωικά παράγωγα, χρησιμοποιείται από έναν από τους προμηθευτές ζάχαρης κατά τη διάρκεια του ραφιναρίσματος.

«Αυτή η ευρέως αποδεκτή πρακτική στη βιομηχανία ζάχαρης δεν μας επιτρέπει να κατηγοριοποιήσουμε την Kahlúa ως κατάλληλη για χορτοφαγικές και vegan δίαιτες». Επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι το Malibu υποβάλλεται επίσης στην ίδια διαδικασία, καθιστώντας το ακατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού ελληνικής εταιρείας.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο