Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
33.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Must Read

Novel Food: Βρώσιμη ακρίδα, με τη σφραγίδα της ΕΕ

Μετά τα κίτρινα σκουλήκια και τον γρύλο, τώρα και αποδημητική ακρίδα (Locusta migratoria ) μπήκε στον κατάλογο των Ευρωπαϊκών εγκεκριμένων νέων τροφίμων.

Alert – ΕΦΕΤ: Ανάκληση μείγματος μπαχαρικών από γνωστή εταιρεία

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν

Whiskey: Τρελές επενδύσεις σε σπάνιες εμφιαλώσεις – Στο ζενίθ οι δημοπρασίες – Έτοιμη να σκάσει η «φούσκα»

Τα πολυτελή μπουκάλια είναι «σημάδι πλούτου και status», κάτι που εξηγεί την τεράστια αύξηση της τιμής

Food Waste: Ο Νόμος 4819/2021 και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων

Οι ορθές πρακτικές προμηθειών και αποθήκευσης εμπορευμάτων για την αντιμετώπιση του Food Waste και ο πρόσφατος νόμος για τη διαχείριση αποβλήτων

Νοθεία Φέτας: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η LA FARM AE μετά την απόφαση για αφαίρεση της πιστοποίησης φέτας ΠΟΠ

Χαρακτηρίζει την απόφαση κατάπτυστη και καταγγέλλει καταστρατήγηση των διαδικασιών

Ετικέτες τροφίμων: “Ψήνεται” η υποχρεωτική αναγραφή για το αποτύπωμα άνθρακα

Οι βαθμολογίες αποτυπώματος άνθρακα σε μενού και συσκευασίες κυμαίνονται από το Α (πολύ χαμηλό) έως το E (πολύ υψηλό)

Πρωτοφανές: Ανάκληση προϊόντων… μαριχουάνας λόγω σαλμονέλας και μούχλας!

Στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ανακλήθηκαν αποστάγματα, μπισκότα, μέλι και ποτά!

Βανίλια: Η “βασίλισσα” των μπαχαρικών επιστρέφει στον θρόνο της

«Έκρηξη» στις πωλήσεις με τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης – Η τιμή της συγκρίνεται με τις τιμές του χρυσού!

Τεχνολογία: Φορητή συσκευή για μικροβιολογικό έλεγχο κρεάτων σε δευτερόλεπτα

Το έργο FRESHDETECT που είναι χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, ανέπτυξε φορητό εργαλείο για την ανάλυση της ποιότητας τροφίμων μέσα σε δευτερόλεπτα

Action on Sugar: Μόνο 1 στα 20 παιδικά γιαούρτια περιέχουν χαμηλά επίπεδα ζάχαρης

Παραπλανητικές οι συσκευασίες με παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για την υγεία

Εντομοφαγία: Η Ευρώπη εγκρίνει τώρα και τους γρύλους ως New Food μετά τα σκουλήκια

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA - Το Αλεύρι και τα ζυμαρικά γρύλου

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το ωμό αλεύρι και η άψητη ζύμη έχει προκαλέσει πολλές τροφικές ασθένειες.

Δάπεδο βιομηχανίας τροφίμων: Η αξία της χρήσης χρωματικού διαχωρισμού

Ο κύριος σκοπός του δαπέδου στις εγκαταστάσεις παρασκευής τροφίμων είναι η συμμόρφωση με της απαιτήσεις ασφαλείας.

Η μεγαλύτερη και χειρότερη επιδημία λιστερίωσης στην παγκόσμια ιστορία

216 θάνατοι και 1.060 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Βιομηχανία τροφίμων: Αναλύσεις μικροοργανισμών σε πεπιεσμένο αέρα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μεταποιητές τροφίμων και ποτών

Food Sabotage: Οι απίστευτες δολιοφθορές, η θέση της βιομηχανίας τροφίμων και τα Food Defense Plans

Ιστορικά, η δολιοφθορά προέρχεται από εγκληματίες που επιχειρούν εκβιασμό, εργαζόμενους με μνησικακία, ανταγωνιστές, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και οι κυβερνοεπιθέσεις.

Ready to Eat Food: Ανασκόπηση Μικροβιακής μόλυνσης- Εστίες – Πρόληψη- Αντιμετώπιση

Φως σε όλα τα θέματα που άπτονται της μικροβιολογικής ασφάλειας των ετοίμων προς κατανάλωση τροφίμων (RTE)

Βιοφίλμ: Ο “ύπουλος εχθρός” της βιομηχανίας τροφίμων – Τρόποι εξάλειψης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, για τη σημασία των βιοφίλμ στην αντιμετώπιση των παθογόνων

food decoration: Δηλητηριάσεις από διακοσμήσεις γλυκών – Τοξικές οι γυαλιστερές σκόνες

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Cheesecake: Η καταγωγή του είναι από τη… Σάμο! Η απλή συνταγή του Αθηναίου του Ναυκρατίτη

Το δημοφιλές γλυκό προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και μετράει περισσότερα από 4.000 χρόνια ζωής

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης