Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
31.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χ. Μιχαλακέλης: Ορόσημο για την διεθνοποίηση της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης η Διεθνής έκθεση ΝAFSA

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΧ. Μιχαλακέλης: Ορόσημο για την διεθνοποίηση της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης η Διεθνής έκθεση ΝAFSA
spot_img

Δηλώσεις του Χρήστου Μιχαλακέλη προέδρου της Study in Greece.

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών πανεπιστημίων από την πρώτη συμμετοχή τους στη διεθνή έκθεση για την Ανώτατη Εκπαίδευση NAFSA 2024 Annual Conference & Expo, η οποία έλαβε χώρα στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, μεταξύ 28 και 31 Μαΐου 2024. 

«Η φετινή συμμετοχή στη διεθνή έκθεση αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη διεθνοποίηση της ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς αποτελεί την πρώτη συντονισμένη συμμετοχή δημόσιων πανεπιστημίων της Ελλάδας σε μια εκδήλωση τέτοιας κλίμακας», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Μιχαλακέλης, πρόεδρος της Study in Greece.

«Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί τη μετάβαση της διεθνοποίησης σε ένα νέο επίπεδο, καθώς το κενό που υπήρχε μέχρι τώρα, ανάμεσα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες, καλύπτεται με μεγάλη ταχύτητα αλλά και με υψηλή ποιότητα, εκ μέρους των ελληνικών πανεπιστημίων», επεσήμανε.

Στη Νέα Ορλεάνη βρέθηκαν εκπρόσωποι από εννέα ελληνικά πανεπιστήμια: το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας είχαν σειρά συναντήσεων με συναδέλφους τους από πανεπιστήμια διαφόρων χωρών με σκοπό τη διερεύνηση ακαδημαϊκών συνεργασιών και ερευνητικών συνεργειών, ενώ είχαν, παράλληλα, την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με οργανισμούς, εταιρείες και επαγγελματίες του study abroad και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και τους σύγχρονους τρόπους διαφήμισης, προβολής και προώθησης στον χώρο της διεθνούς εκπαίδευσης, καθώς και με συμβούλους διεθνοποίησης και recruitment agentsαπό όλες τις γωνιές της γης με στόχο την αναβάθμιση του διεθνούς προφίλ των ελληνικών ιδρυμάτων, την προσέλκυση διεθνών φοιτητών και τη δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τη ζήτηση της παγκόσμιας αγοράς. 

Την ελληνική αποστολή τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ, Αικατερίνη Νασίκα και η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Σάνα Ντιτς Σουρέντρα (Shanna Dietz Surendra), οι οποίες επεσήμαναν τη σημασία της συμμετοχής σε τέτοιες εκδηλώσεις, που προβάλλουν την Ελλάδα και αποτελούν σημαντικό βήμα προκειμένου τα ελληνικά πανεπιστήμια να καταλάβουν δεσπόζουσα θέση στον παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη.

Επίσης, στο περιθώριο της NAFSA διοργανώθηκαν, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Institute of International Education (IIE) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δύο εκδηλώσεις με αμιγώς ελληνικό ενδιαφέρον.

Αρχικά, η στρογγυλή τράπεζα μετίτλο: «A New Era in U.S.-Greek Academic Collaboration», που έδωσε την ευκαιρία σε εκπροσώπους ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων να παρουσιάσουν τις συνεργασίες τους, εστιάζοντας στη συνδημιουργία και συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σύντομης διάρκειας για Αμερικανούς φοιτητές στην Ελλάδα – semester abroad & short-termprograms. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε μία ελληνική δεξίωση (GreekReception) με καλεσμένους διεθνείς φορείς και προσωπικότητες του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόοδο και την εντατικοποίηση των προσπαθειών της ελληνικής πολιτείας και των πανεπιστημίων για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου για τη διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής έκθεση NAFSA αποτελεί, κάθε χρόνο, τόπο συνάντησης κρατικών αξιωματούχων, πανεπιστημίων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματιών από όλο το φάσμα της διεθνούς εκπαίδευσης. Η φετινή εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 10.000 συμμετέχοντες από όλες τις ηπείρους.

Η αμερικανική έκθεση-συνέδριο συνιστά ένα διεθνές περιβάλλον που συνθέτει όλα τα πεδία της σύγχρονης διεθνοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για όλες τις νέες τάσεις του χώρου, να δικτυωθούν, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με διεθνείς συναδέλφους τους, να αναπτύξουν νέες συνεργασίες, να αναζητήσουν αποτελεσματικούς τρόπους διεθνούς προβολής των ιδρυμάτων

τους, να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό τους σύστημα, και γενικότερα να εμπλουτίσουν και να προσαρμόσουν τη στρατηγική διεθνοποίησής τους στα δεδομένα ενός απαιτητικού και ταχέως μεταβαλλόμενου διεθνούς γίγνεσθαι. 

«Πολύ σύντομα, η Ελλάδα, με τις συντονισμένες προσπάθειες της Study in Greece, των ελληνικών πανεπιστημίων και της ελληνικής Πολιτείας θα οδηγήσουν στο να καταστεί η χώρα μας ένας σημαντικός διεθνής κόμβος εκπαίδευσης», επεσήμανε με αισιοδοξία ο κ. Μιχαλακέλης.

Επόμενος σταθμός στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των ελληνικών ΑΕΙ είναι η έκθεση EAIE (European Association for International Education) στην Τουλούζ της Γαλλίας στις 17-20 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση αποτελεί το ευρωπαϊκό ισοδύναμο της NAFSA και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι συμμετοχές των ελληνικών πανεπιστημίων φαίνεται ότι θα είναι περισσότερες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συναγερμός στην Ελβετία: Σχεδόν όλες οι κονσέρβες τόνου που ελέγχθηκαν έχουν παρουσία δισφαινόλης Α (BPA)

Ελβετικό τεστ βρήκε δισφαινόλη σε 10 από τα 12 δείγματα κονσερβοποιημένου τόνου, σε δόσεις υψηλότερες από αυτές που προτείνονται ως ασφαλείς από την EFSA.

Παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες της ΕΕ – Αιτία αλιευτικά προϊόντα

Κοινή αξιολόγηση ECDC και EFSA για μεγάλη επιδημία L. monocytogenes που συνδέεται με την κατανάλωση αλιευτικών προϊόντων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα