Το Video της τελετής απονομής των Βραβείων FEA 2024 και όλοι οι νικητές των διαγωνιστικών κατηγοριών.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων Food Experts Award’s, FEA 2024, που διοργάνωσε το ελληνικό site ασφάλειας Τροφίμων Cibum.gr, στις εταιρείες τροφίμων με σπουδαία δουλειά και καινοτόμες ιδέες, αλλά και σε εταιρείες που υποστηρίζουν τον κλάδο με ποιοτικές υπηρεσίες. Πρόκειται για τη δεύτερη διοργάνωση των διεθνών βραβείων καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών που οργάνωσε το cibum, στο πλαίσιο της έκθεση Food & Drinks by Detrop της Helexpo.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, ενώ την τελετή παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Ελένη Τσαγκά και Ηλίας Σιακαντάρης.
Εκτός από τις νικήτριες εταιρείες στην εκδήλωση παρέστησαν εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου, καθώς και πλήθος κόσμου από την Detrop και τους επισκέπτες της.
Ανεξάρτητοι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες και κάθε βραβείο που απονεμήθηκε αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και της ισχυρής δέσμευσης που διακατέχει όλους τους επαγγελματίες του κλάδου: Να προσφέρουν το καλύτερο στους Έλληνες καταναλωτές, αποδεικνύοντας τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τον κλάδο των τροφίμων στη χώρα μας.
Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:
Οι Χορηγοί που προσέφεραν σημαντικά έπαθλα στους νικητές ήταν φέτος η TUV AUSTRIA HELLAS, τα Εργαστήρια Τσακαλίδη, η TUV Hellas TUV NORD, τα Eurofins Athens Analysis Laboratories, η Veltia, η EQA, η LETRINA-NBIS, η Q-CERT και η QACS Food.
Στα Food Expert’s Awards 2024 προστέθηκε και η κατηγορία Best in Taste – Customers Choice στόχος της οποίας είναι, να καταγραφεί με τον πιο αξιόπιστο μεθοδολογικά τρόπο, αν ένα τρόφιμο ή ποτό αποτελεί επιλογή των καταναλωτών για αγορά και ποια είναι τα δυνατά του σημεία. Η αξιολόγηση έγινε από 60 καταναλωτές στις ειδικές εγκαταστάσεις των εργαστηρίων TUV AUSTRIA LABORATORIES, με την τεχνική «Πρόθεση αγοράς καταναλωτή μετά από οργανοληπτική δοκιμή». Tο εργαστήριο είναι διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ για την Αισθητήρια Δοκιμή Διάκρισης (Discriminative Sensory Test) σύμφωνα με το ΙSO 11136:2017.
Στα FEA 2024 βραβεύτηκαν επίσης με τιμητικά βραβεία εξέχουσες προσωπικότητες, του κλάδου των τροφίμων της ακαδημαϊκής κοινότητας και επικεφαλής οργανισμών που έχουν παρουσιάσει σημαντικό έργο στην υπόθεση “Ασφάλεια τροφίμων” “Καλή διατροφή” και “Εξωστρέφεια” ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων.
Στο περιθώριο της τελετής, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη της κοινότητας που έχει ενισχυθεί τόσο με την παρουσία του cibum όσο και με τη διοργάνωση των FEA. Οι συζητήσεις που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια του cocktail που ακολούθησε, έφεραν κοντά ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και στόχους. Η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών δημιούργησε ένα πνεύμα συνεργασίας που σίγουρα θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Τα βραβεία Food Experts Awards είναι μόνο η αρχή ενός δρόμου γεμάτου προκλήσεις και ευκαιρίες.
Αναλυτικά οι νικητές των FEA 2024
Η Hospitality Ambassadeurs έλαβε το βραβείο GREAT FOOD MEDIA PERFORMER
Η ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ έλαβε συνολικά 6 βραβεία: FOOD SAFETY CULTURE STAND OUT, FOOD PRODUCT INTEGRITY STAND OUT, TOP CUSTOMER CENTRICITY, EXCELLENCE IN PROMOTING SUSTAINABILITY, FOOD SERVICE CONCEPT STAND OUT και BEST in TASTE για τα προϊόντα Super Cretan Salad, Sandwich Sando Bread Ranch Sauce, Red Velvet Cake, και Κοτόπουλο Μπιφτέκι Σχάρας με δίχρωμη κινόα με λαχανικά.
Η εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ έλαβε επίσης 6 βραβεία: FOOD SAFETY CULTURE STAND OUT, FOOD PRODUCT INTEGRITY STAND OUT, TOP CUSTOMER CENTRICITY, EXCELLENCE IN PROMOTING SUSTAINABILITY, EXCELLENT FOOD RELATED TRAINING SCHEME και BEST in TASTE για τη γραβερόπιτα, τη σπανακοτυρόπιτα και το freddo espresso.
Η Ecolab έλαβε συνολικά 3 βραβεία: TOP FOOD SECTOR SUPPORT SERVICES, EXCELLENCE IN PROMOTING SUSTAINABILITY και EXCELLENT SCIENCE IN BUSINESS APPROACH
Η εταιρεία ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ έλαβε επίσης 3 βραβεία: FOOD INNOVATION STAND OUT, TOP PACKAGING DESIGN, και BEST in TASTE για τα προϊόντα ακέρωτο αυγοτάραχο και σαρδέλα μαρινάτη
Η Κοτόπουλα ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες: CLEAN LABEL και TOP LOW, HIGH & FREE με αναφορά στο προϊόν μπιφτέκι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι
Η Alpiconn ξεχώρισε στις κατηγορίες TOP FOOD SECTOR SOFTWARE OR APP και TOP FOOD SECTOR SUPPORT SERVICES
Η SERACLEAN διακρίθηκε στις κατηγορίες TOP FOOD SECTOR SUPPORT SERVICES και EXCELLENT SCIENCE IN BUSINESS APPROACH
Η εταιρεία Π. ΚΑΠΕΛΗΣ πήρε βραβείο στην κατηγορία EXCELLENT SCIENCE IN BUSINESS APPROACH
Η OPTIMA έλαβε βραβείο FOOD SAFETY CULTURE STAND OUT
Η GOODY’S – EVEREST έλαβε συνολικά 5 βραβεία: FOOD SAFETY CULTURE STAND OUT, FOOD PRODUCT INTEGRITY STAND OUT, EXCELLENCE IN PROMOTING SUSTAINABILITY, EXCELLENT FOOD RELATED TRAINING SCHEME και BEST in TASTE για τη χειροποίητη σπανακοτυρόπιτα, τον καφέ espresso, τη Chicken Noodles Salad και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι Μικρές Ελληνικές Φάρμες.
Η Fitness Meals διακρίθηκε στην κατηγορία FOOD SERVICE CONCEPT STAND OUT
Η Οικογένεια Πορτοκαλίδη έλαβε συνολικά 4 βραβεία: EXCELLENCE IN PROMOTING SUSTAINABILITY, GREAT VEGAN’S CHOICE, FOOD BRAND MARKETING STAND OUT και BEST in TASTE για την μπουγάτσα κρέμας Κωνσταντινουπόλεως.
Η Pomfarm πήρε βραβεία στις κατηγορίες FOOD SAFETY CULTURE STAND OUT και BEST in TASTE για τον προϊόν βραστά αποφλοιωμένα αυγά
Η AB Vassilopoulos έλαβε βραβείο EXCELLENCE IN PROMOTING SUSTAINABILITY
Η NIKOLOPOULOU FOODS έλαβε συνολικά 3 βραβεία: BRINGING FUTURE FOOD TODAY, EXCELLENCE IN FARM TO FORK APPROACH και SUPERFOOD
Η ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ ξεχώρισε στην κατηγορία FOOD SERVICE CONCEPT STAND OUT
Η ΙΝΤΡΟΦΕΞ έλαβε βραβείο BEST in TASTE για το προϊόν Millhouse Crunchy Oat Dark Chocolate
Η ΚΡΟΚΟ FARM έλαβε τρία βραβεία και συγκεκριμένα στις κατηγορίες: FOOD INNOVATION STAND OUT, SUPERFOOD και BEST in TASTE για τα αυγά ελευθέρας βοσκής
To ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό έλαβε συνολικά 5 βραβεία στις κατηγορίες: EXCELLENCE IN PROMOTING SUSTAINABILITY και BEST in TASTE για τα προϊόντα, ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό 1 lt σε γυάλινη φιάλη, ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό 1,5 lt σε μπουκάλι PET, ΘΕΟΝΗ Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό σε γυάλινη φιάλη 1 lt και ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό 500ml σε χάρτινη συσκευασία.
Η εταιρεία FARMA SARLI διακρίθηκε στην κατηγορία BEST in TASTE για το προϊόν συκοπάστελο
Το ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΛΗΣ έλαβε τρία βραβεία και συγκεκριμένα στις κατηγορίες: LOYALTY TO TRADITION, GREAT VEGAN’S CHOICE και BEST in TASTE για το Λαδοκούλουρο Λευκάδας.
Η εταιρεία ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ διακρίθηκε στην κατηγορία BEST in TASTE για το προϊόν Je l΄egg Yogurt, επιδόρπιο γιαουρτιού με ασπράδι αυγού.
Η ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ επίσης διακρίθηκε στην κατηγορία BEST in TASTE για τα προϊόντα ανθότυρο και κατσικίσιο τυρί.
Η ITS ALIVE έλαβε βραβείο στην κατηγορία BRINGING FUTURE FOOD TODAY με αναφορά στο προϊόν φρέσκια πάστα σπιρουλίνας
Η Wishbone Food έλαβε τρία βραβεία και συγκεκριμένα στις κατηγορίες: FOOD INNOVATION STAND OUT, TOP BIO και ΒEST in TASTE για το βιολογικό ζωμό κοτόπουλου και το βιολογικό ζωμό βοδινού.
Η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ έλαβε βραβείο στην κατηγορία GREAT FOOD MEDIA PERFORMER για τη σειρά Podcast «Good Food for Thought»
Ο E. ΠΑΪΡΗΣ έλαβε βραβείο στην κατηγορία TOP CUSTOMER CENTRICITY
Η εταιρεία EPSH έλαβε βραβείο στην κατηγορία TOP FOOD PACKING PERFORMER
Η ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ διακρίθηκε στην κατηγορία BEST in TASTE για το προϊόν Choco bits Brownies
H Άρτος και Ζύμες Αλμπινίσης διακρίθηκαν στις κατηγορίες LOYALTY TO TRADITION και BEST in TASTE για το προϊόν τηγανόψωμο Ευβοίας
Η εταιρεία SIMPLY BURGERS διακρίθηκε στις κατηγορίες TOP FOOD E-order και BEST in TASTE για το προϊόν «The G.O.A.T.» special edition burger
Η AIRCANTEEN έλαβε βραβείο στην κατηγορία FOOD SERVICE CONCEPT STAND OUT
Η HELLAMCO διακρίθηκε στις κατηγορίες TOP MACHINERY και EXCELLENT SCIENCE IN BUSINESS APPROACH
Η εταιρεία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ – DARDANEL GREECE έλαβε βραβείο στην κατηγορία FOOD SAFETY CULTURE STAND OUT
Η εταρεία Intelligent Green Crops διακρίθηκε στην κατηγορία BEST in TASTE για τη γαλλική σαλάτα «Μαγικός Κήπος»
O Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ έλαβε βραβείο στην κατηγορία BEST in TASTE για το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
Η TUV NORD διακρίθηκε στην κατηγορία GREAT FOOD MEDIA PERFORMER για τη δημιουργία της σειράς podcast «Food Safety Matters» σε συνεργασία με τη Safeat και οικοδεσπότη τον Ανδρέα Σουλιώτη.
Το Πάικο Φυσικό Μεταλλικό νερό έλαβε συνολικά 5 βραβεία: FOOD INNOVATION STAND OUT, EXCELLENCE IN PROMOTING SUSTAINABILITY, TOP PACKAGING DESIGN, Food Brand Marketing Stand Out και BEST in TASTE για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό σε μπουκάλι PET
Ο Μπάρμπα Στάθης έλαβε συνολικά 3 βραβεία BEST in TASTE για τα προϊόντα φυτικός γύρος με κλασικές πατάτες, φυτικός μουσακάς και φυτικό παστίτσιο
Η EPIC με το εστιατόριο EPIC Legendary Greek Street Food στο Stratford του ΛΟΝΔΙΝΟΥ έλαβε βραβείο στην κατηγορία FOOD SERVICE CONCEPT STAND OUT
και η εταιρεία HORAFI έλαβε βραβείο στην κατηγορία EXCELLENCE IN FARM TO FORK APPROACH.