To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Food Defense στο πλαίσιο της σειράς cibumLEARNING*.
Παρακολουθώντας το Food Defense Advanced Training Course, θα κατανοήστε πώς να δημιουργήσετε, να παρακολουθείτε και να βελτιώνετε συνεχώς τo Food Defense Plan – FDP, σε επιχειρήσεις τροφίμων, καταστήματα λιανικής τροφίμων και επιχειρήσεις εστίασης. Εκπαιδευτής ο Νίκος ΓΔΟΝΤΕΛΗΣ, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και σύμβουλος Food Defense – Olympic Games ATHENS2004.
Περιγραφή Σεμιναρίου
Το Food Defense Advanced Training Course εντάσσεται στο πλαίσιο του cibumLEARNING* και παρέχονται πληροφορίες για τα ακόλουθα:
- Τι είναι Food Defense (Άμυνα Τροφίμων);
- Τι θεωρείται κακόβουλη πράξη και δολιοφθορά στα τρόφιμα, την εφοδιαστική αλυσίδα και την μαζική εστίαση;
- Κατανοώντας τον δράστη: κίνητρα, ευκαιρίες και τρόποι
- Μελέτες περιπτώσεων αποτυχίας Άμυνας Τροφίμων – περιστατικά δολιοφθοράς
- Μέθοδοι αξιολόγησης πιθανότητας έκφρασης κακόβουλων πράξεων και εκτίμησης ευπάθειας (TACCP, CARVER+Shock, FDA Food Defense Plan Builder-FDPB)
- Σχηματισμός Ομάδας Άμυνας Τροφίμων / χαρτογράφηση επικινδυνότητας
- Στρατηγικές Άμυνας Τροφίμων και μετριασμού του κινδύνου από κακόβουλες πράξεις και δολιοφθορά
- Αρχές Ανάπτυξη μελέτης ΤACCP (threat assessment and critical control point plan)
- Food Defense Plan Builder
- Απαιτήσεις για την Άμυνα Τροφίμων κατά GFSI, USDA, FDA (FSMA-International Adulteration Rule) και PAS 96:2017.
Μαθησιακοί στόχοι
Με την ολοκλήρωση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:
- Προσδιορίσει πιθανά αναδυόμενα ζητήματα Άμυνας Τροφίμων
- Αναπτύξει και εφαρμόσει πλάνου Threat Assessment and Critical Control Point (TACCP) (στρατηγικές για την αποφυγή έκθεσης σε κακόβουλες πράξεις και δολιοφθορά)
- Προσδιορίσει και να μετριάσει τα τρωτά σημεία Άμυνας Τροφίμων σε διαδικασίες, εγκαταστάσεις, υλικά και προϊόντα
- Εφαρμόσει στρατηγικές μετριασμού σύμφωνα με τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές, ενδυναμώνοντας την Άμυνα Τροφίμων
- Περιηγηθεί στους διαθέσιμους διαδικτυακούς πόρους και πηγές για να έχει έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση και εργαλεία για βελτίωση της ευαισθητοποίηση σχετικά με τους προηγούμενους, υπάρχοντες και αναδυόμενους κινδύνους Άμυνας Τροφίμων
- Αναπτύξει και εφαρμόσει μια τεκμηριωμένη αξιολόγηση ευπάθειας Άμυνας Τροφίμων, όπως απαιτείται από όλα τα βασικά πρότυπα πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- Σχεδιάσει ένα σχέδιο Άμυνας Τροφίμων με συμμόρφωση διεθνή πρότυπα
- Nα χρησιμοποιεί το λογισμικό Food Defense Plan Builder
Προφίλ συμμετεχόντων
- Στελέχη και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων
- Υπεύθυνους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που εργάζονται σε επιχειρήσεις τροφίμων
- Στελέχη τμημάτων αγορών επιχειρήσεων τροφίμων, λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης
- Συμβούλους Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- Ελεγκτές / επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- Φοιτητές και σπουδαστές Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Προαπαιτούμενα
Πριν παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο, καλό είναι να έχετε διαβάσει: PAS 96:2017 Guide to protecting and defending food and drink from deliberate attack.
Παραδοτέα
Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα λάβετε ηλεκτρονικά:
- Εργαλείο αξιολόγησης της ευπάθειας στην Άμυνα Τροφίμων (Food Defense Vulnerability Evaluation Tool).
- Εργαλειοθήκη βελτίωσης Food Defense Plan.
- Βιβλιογραφία και χρήσιμα links
Διάρκεια
3h
Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα λάβετε «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης».
Επιλογές
Για να εξυπηρετήσουμε το μαθησιακό σας προφίλ, την προτίμησή σας και τις ανάγκες σας, αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο υλοποιείται είτε σε
- Πρόσωπο με πρόσωπο ζωντανές συνεδρίες στις αίθουσες εκπαίδευσης της AG ADVENT ΑΕ– Λεωφόρο Βουλιαγμένης 28 Ελληνικό – ΑΘΗΝΑ.
- Ζωντανές διαδικτυακές συνεδρίες online live sessions (zoom) – Εδώ οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τον εισηγητή μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και να υποβάλλουν ερωτήσεις, όπως και στην περίπτωση της δια ζώσης παρακολούθησης.
Ημερομηνίες Διεξαγωγής 2ου Τριμήνου 2023
Classroom: ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 (14.00 – 17.00)
Online: ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 (12.00 – 15.00)
Online: ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 (12.00 – 15.00)
Training Fees (εξόφληση πριν την έναρξη του σεμιναρίου)
Classroom:
early bird (εγγραφή και εξόφληση 15 days πριν το σεμινάριο) 220€ + ΦΠΑ 24% ανά συμμετέχοντα
regular 250€ + ΦΠΑ 24% ανά συμμετέχοντα – περιορισμένες θέσεις.
Online:
early bird (εγγραφή και εξόφληση 15 days πριν το σεμινάριο) 99€ + ΦΠΑ 24% ανά συμμετέχοντα
regular 120€ + ΦΠΑ 24% ανά συμμετέχοντα
Η εκπαίδευση γίνεται από επιλεγμένο Food Expert με εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή Food Defense Plans implementation and training
Εκπαιδευτής σας είναι ο Νίκος Γδοντέλης Βιολόγος MSc Food Science, με πολυετή εμπειρία στην συμβουλευτική Ασφάλειας Τροφίμων και την εκπαίδευση στελεχών. Σύμβουλος Food Defense – Olympic Games ATHENS2004. Συνιδρυτής και Διαχειριστής του cibum και Γενικός Διευθυντής της AG ADVENT ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΕ.
About AG ADVENT
Η AG ADVENT ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες συμβούλων που ειδικεύεται στην υποστήριξη εταιρειών του κλάδου της Βιομηχανίας Τροφίμων και Εστίασης στην Ελλάδα. Η παροχή συμβουλών, η εκπαίδευση και ο έλεγχος για την ασφάλεια τροφίμων είναι οι βασικές της δραστηριότητες. Οι σύμβουλοί της με πάνω από 27000 ώρες εκπαίδευσης, θεωρούνται ιδιαίτερα έμπειροι και αποτελεσματικοί.
Για να γραφτείτε στο σεμινάριο πατήστε ΕΔΩ και συμπληρώστε την φόρμα.
Για περισσότερες πληροφορίες
Λένα Βουκουβάλα
Administration cibum τηλ. 6986818481
Νίκος Γδοντέλης
Γενικός Διευθυντής AG ADVENT τηλ.6973771414
* Η σειρά σεμιναρίων του cibum κάτω από τον τίτλο cibumLearning έχει θέματα αιχμής για τον κλάδο των τροφίμων, που παρουσιάζονται σύντομα και πρακτικά, από επιλεγμένους εισηγητές της αγοράς.