Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

startup

Βιώσιμη συσκευασία από… φλούδες κρεμμυδιού!

Θα μπορούσαν οι φλούδες κρεμμυδιού να είναι το μέλλον της βιώσιμης συσκευασίας;

Καινοτομία: Η startup που μετατρέπει ξύλο και γεωργικά υπολείμματα σε φιλικά προς το περιβάλλον έλαια

Πως μια έξυπνη και βιώσιμη ιδέα εξασφάλισε επενδύσεις εκατομμυρίων.

7ο  Trophy-Τροφή Meetup στην Αθήνα – Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας από το Γεωπονικό Αθηνών και τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Πώς μπορεί ο πρωτογενής τομέας να γίνει βιώσιμος; Πώς μειώνεται η χρήση πλαστικών στην Αγροδιατροφή; Ποιες είναι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται;

Πρόκληση της EFSA για συμβουλές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συμβουλές από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων σχετικά με τις απαιτήσεις για τις αιτήσεις για άδεια κυκλοφορίας νέων τροφίμων στην αγορά της ΕΕ.

Νέοι Έλληνες Επιχειρηματίες: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο κύκλο Incubation του Orange Grove

Πρόσκληση σε καινοτόμες ιδέες για την υποστήριξη της ανάπτυξής τους.

Startup φτιάχνει καφέ χωρίς… καφέ, με μπαγιάτικο ψωμί!

Άλλη μια καινοτομία με στόχο τη βιωσιμότητα.

Μαγειρικό λάδι από φύκια για σεφ: Υψηλό σημείο βρασμού, ευελιξία και βιωσιμότητα

Η αμερικανική startup Algae Cooking παρουσίασε ένα μαγειρικό λάδι που είναι βιώσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηγάνισμα και ψήσιμο.

Ο Bill Gates φτιάχνει βούτυρο από διοξείδιο του άνθρακα

Μια startup εταιρεία, που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, υποστηρίζει ότι το προϊόν της έχει χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα, καθώς δεν χρειάζεται αγελάδες.

Ελληνική καινοτομία: Μία μαμά και μία διατροφολόγος έφτιαξαν παιδικά σνακ χωρίς ζάχαρη και αλάτι

Πως ξεκίνησε η ιδέα για τα πρωτότυπα σνακ με «κρυμμένα» όσπρια, φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο.

Υγεία: Εταιρεία λανσάρει ειδικά σχεδιασμένα τρόφιμα για τη θεραπεία του καρκίνου

Αφιέρωμα στην εταιρεία που διερευνά τις δυνατότητες διατροφικής θεραπείας και πρόληψης του καρκίνου.

Από το κρέας εργαστηρίου στην… σοκολάτα εργαστηρίου!

Η κλιματική αλλαγή φέρνει στο προσκήνιο νέες λύσεις για να αντιμετωπιστεί η μείωση της παραγωγής κακάο.

Είναι γεγονός: Βγήκε στην αγορά των ΗΠΑ ο πρώτος “ψεύτικος” καφές

Η νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Atomo Molecular Coffee γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που λανσάρει ένα συνθετικό προϊόν καφέ που παρασκευάζεται χωρίς οργανικούς κόκκους.

Τεχνολογία στην μελισσοκομία: Από την απόρριψη στο Dragons’ Den, στην επιτυχία – Η ιστορία άνθισης μιας Αγγλικής εταιρίας μελιού

Παραγωγός μελιού δηλώνει ότι θα διπλασιάσει την ανάπτυξή του και θα δημιουργήσει πέντε νέες θέσεις εργασίας μετά την επένδυση στην αυτοματοποίηση, με την υποστήριξη του Made Smarter.

Μετά το καλλιεργημένο κρέας τώρα και… μούρα εργαστηρίου!

Ισραηλινή startup δημιουργεί μούρα από ολόκληρα κύτταρα.

Πιο εύκολη η χρηματοδότηση σε start ups με διπλώματα ευρεσιτεχνίας και εμπορικά σήματα

EPO-EUIPO: Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις με διπλώματα ευρεσιτεχνίας και εμπορικά σήματα είναι 10 φορές πιο επιτυχημένες στην εξασφάλιση χρηματοδότησης.

DRG4FOOD: Επιχορήγηση έως και 300.000 € σε έργα που προωθούν ένα αξιόπιστο σύστημα τροφίμων που βασίζεται σε δεδομένα

Πρόσκληση σε ερευνητές, νεοφυείς επιχειρήσεις, ΜΜΕ και εταιρείες τεχνολογίας.

Smart Agro Lab: Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής στη θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις αγροδιατροφής

Εκπαίδευση και πρόσβαση σε χρηματοδότηση για νεοφυείς εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα.

Iσπανία: Ξεκίνησε η εκτροφή γαλαζόπτερου τόνου στην ξηρά

Iσπανικό ερευνητικό κέντρο δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για την εκτροφή τόνου στην ξηρά

Ο τομέας του μελιού κατηγορείται για «Greenwashing»

Ο δημιουργός του πρώτου vegan μελιού, στοχοποιεί τη βιομηχανία για παραπλανητικούς ισχυρισμούς βιωσιμότητας.

Αυτόματος πωλητής της Nestle για πίτσα…στη στιγμή

Που υπάρχει επεί του παρόντος;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο