Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

 Δημήτρης Κότσας – EPIC: «Αλλάξαμε την αντίληψη για το ελληνικό street food στη διεθνή αγορά»

ΑρχικήΣυνεντεύξεις Δημήτρης Κότσας - EPIC: «Αλλάξαμε την αντίληψη για το ελληνικό street food στη διεθνή αγορά»
spot_img

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Δημήτρη Κότσα, Διευθυντή του Ελληνικού Εστιατορίου EPIC Legendary Greek Street Food, με αφορμή τη διάκριση του στα βραβεία FEA 2024 

Ο Δημήτρης Κότσας, Διευθυντής του Ελληνικού Εστιατορίου EPIC Legendary Greek Street Food που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, μίλησε στο Cibum με αφορμή την διάκριση της εταιρείας στα Food Expert’s Awards (FEA) 2024, και συγκεκριμένα στην κατηγορία Food Concepts Standout.

- Advertisement -

«Το Epic γεννήθηκε από την αγάπη μας για το αυθεντικό ελληνικό street food, τo σουβλάκι και τον γύρο, το οποίο αποτελεί καθημερινή διατροφική συνήθεια του Έλληνα και είναι μέρος της ελληνικής κουλτούρας. Το όραμα μας είναι να ταξιδέψει στην Αγγλία, προσφέροντας μια πραγματικά ποιοτική γευστική ελληνική εμπειρία. Η δομή μας βασίζεται σε μια μικρή, αφοσιωμένη ομάδα που μοιράζεται το ίδιο πάθος για το καλό φαγητό αλλά και την σωστή παροχή υπηρεσίας. Οι στόχοι μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικό ελληνικό φαγητό και να διαδώσουμε τη γνήσια γεύση του ελληνικού street food. Επιθυμούμε οι πελάτες μας στην Αγγλία να απολαμβάνουν το ελληνικό φαγητό ακριβώς σαν να είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα», εξηγεί ο κ. Κότσας.

«Τα εμβληματικά μας προϊόντα είναι το ελληνικό σουβλάκι και ο γύρος, τα οποία παρασκευάζουμε με άριστες πρώτες ύλες και προσοχή στη λεπτομέρεια. Προσφέρουμε μια ποικιλία επιλογών, από το κλασικό χοιρινό, κοτόπουλο και “Greek meatballs” μέχρι vegetarian και vegan εκδοχές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας υλικά. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οι ελιές, και η φέτα μας είναι ΠΟΠ. Οι πίτες μας είναι χειροποίητες όπως και το τζατζίκι. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό είναι η προσήλωσή μας στην αυθεντική ελληνική γεύση, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Η κύρια πελατειακή μας βάση αποτελείται από ανθρώπους που εκτιμούν την αυθεντική γεύση και την ποιοτική street food εμπειρία. Στο Epic, εξυπηρετούμε:

  • Λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, είτε είναι Έλληνες που ζουν στην Αγγλία και αναζητούν μια γεύση ίδια με της πατρίδας, είτε ξένοι που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα και θέλουν να ξαναζήσουν την ίδια εμπειρία.
  • Foodies και τουρίστες, που αναζητούν αυθεντικές, διεθνείς γεύσεις και ενδιαφέρονται για προσεγμένα προϊόντα street food.
  • Οικογένειες και παρέες, που θέλουν να απολαύσουν ένα γεύμα, με επιλογές για κάθε προτίμηση, συμπεριλαμβανομένων vegetarian και vegan προτάσεων.

Το Epic προσελκύει πελάτες που εκτιμούν να γευτούν street food με ποιοτικές πρώτες ύλες, νόστιμο και αυθεντικό. Το γεγονός ότι έχουμε αποκτήσει πιστούς πελάτες και ότι το όνομά μας είναι συνδεδεμένο με την πραγματική ελληνική εμπειρία street food αποδεικνύει τη δύναμη της απήχησής μας στην αγορά».

Υψηλά πρότυπα ποιότητας, γεύσης και ηθικής παραγωγής

«Η προμήθεια των πρώτων υλών είναι θεμελιώδες κομμάτι της φιλοσοφίας μας, καθώς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε προϊόν που σερβίρουμε ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, γεύσης και ηθικής παραγωγής.

Η προσέγγισή μας βασίζεται στις εξής αρχές:

  • Ποιότητα & φρεσκάδα – Επιλέγουμε προσεκτικά κάθε συστατικό, από το κρέας έως τις πίτες και τα λαχανικά, δίνοντας προτεραιότητα σε φρέσκα και αγνά προϊόντα.
  • Ηθική προμήθεια & βιωσιμότητα – Συνεργαζόμαστε με προμηθευτές που ακολουθούν ηθικές πρακτικές και εφαρμόζουν βιώσιμες μεθόδους παραγωγής. Εστιάζουμε στην επιλογή κρέατος από αξιόπιστες φάρμες, όπου τηρούνται πρότυπα ευζωίας των ζώων. Παράλληλα, επιδιώκουμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, επιλέγοντας υλικά με λιγότερη συσκευασία και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις.

Η βιωσιμότητα αποτελεί για εμάς σημαντικό στόχο. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και έχουμε λάβει συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση:

Μείωση πλαστικών & ανακυκλώσιμες συσκευασίες – Χρησιμοποιούμε οικολογικές συσκευασίες, όπως βιοδιασπώμενα ή ανακυκλώσιμα υλικά, και περιορίζουμε τη χρήση πλαστικών όπου είναι δυνατόν.

Βιώσιμες πρώτες ύλες – Επιλέγουμε προμηθευτές που ακολουθούν ηθικές και βιώσιμες πρακτικές παραγωγής, δίνοντας έμφαση σε ποιοτικά προϊόντα με μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο», υποστηρίζει ο κ. Κότσας.

«Οι βασικοί μας στόχοι για το μέλλον περιλαμβάνουν:

  • Ανάπτυξη νέων προϊόντων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές για vegetarian, vegan, gluten-free και Hallal προϊόντα.
  • Ενίσχυση της βιωσιμότητας.
  • Δημιουργία μοναδικής εμπειρίας πελάτη – Θέλουμε να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία των πελατών μας, είτε μέσω καινοτόμων τρόπων εξυπηρέτησης είτε μέσω digital λύσεων, όπως ένα πιο δυναμικό σύστημα παραγγελιών και loyalty προγράμματα για τους πιστούς μας πελάτες», καταλήγει.

Το Epic αλλάζει την αντίληψη για το ελληνικό street food στη διεθνή αγορά

«Η υποψηφιότητά μας στην κατηγορία Food Concepts Standout στα FΕΑ ήταν μια σημαντική αναγνώριση της καινοτόμου προσέγγισής μας στην ελληνική street food εμπειρία. Το Epic δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδυάσει την ελληνική γεύση με μια σύγχρονη, ποιοτική και προσιτή γαστρονομική πρόταση, που ξεχωρίζει στην αγορά.

Αρχικά, η επιθυμία μας να αναγνωριστεί η δέσμευσή μας στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και την εξαιρετική γευστική εμπειρία που προσφέρουμε στους πελάτες μας

Τα κύρια κίνητρά μας ήταν:

  • Επιβεβαίωση της ποιότητας – Θέλαμε να αποδείξουμε ότι το Epic είναι μια εταιρεία που επενδύει στην άριστη ποιότητα των προϊόντων της και στη γνήσια ελληνική εμπειρία.
  • Αναγνώριση των προσπαθειών μας – Από την πρώτη μέρα, έχουμε αφιερώσει χρόνο και ενέργεια για να δημιουργήσουμε ένα ελληνικό ψητοπωλείο με ταυτότητα που ξεχωρίζει. Η διεκδίκηση αυτού του βραβείου ήταν μια ευκαιρία να αναγνωριστεί η σκληρή δουλειά της ομάδας μας.
  • Διάδοση της ελληνικής κουζίνας – Θέλαμε να δείξουμε στο ευρύτερο κοινό ότι το αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι και ο γύρος δεν είναι απλώς fast food προϊόντα, αλλά μια εμπειρία γεύσης που αξίζει να εκτιμηθεί σε διεθνές επίπεδο.
  • Ανάπτυξη & νέες ευκαιρίες – Ένα τέτοιο βραβείο μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία στην αγορά και δημιουργεί ευκαιρίες για συνεργασίες και διεύρυνση του πελατολογίου μας.

Η βράβευσή μας επιβεβαίωσε ότι το Epic ακολουθεί τον σωστό δρόμο και μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και αφοσίωση.

Στην υποψηφιότητά μας, αναδείξαμε τα βασικά στοιχεία που κάνουν το Epic να διαφέρει:

  • Γνήσια ελληνική εμπειρία, με ποιοτικά υλικά, και παραδοσιακές συνταγές.
  • Προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες, με επιλογές για κάθε διατροφική προτίμηση, συμπεριλαμβανομένων vegetarian και vegan επιλογών.
  • Διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό, με έμφαση όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμπειρία του πελάτη, από τη φιλική εξυπηρέτηση μέχρι τη συνολική ατμόσφαιρα του καταστήματος.

Το γεγονός ότι ξεχωρίσαμε στην κατηγορία Food Concepts Standout επιβεβαιώνει ότι το Epic δεν είναι απλώς ένα ακόμη σημείο εστίασης, αλλά ένα καινοτόμο ελληνικό ψητοπωλείο που αλλάζει την αντίληψη για το ελληνικό street food στη διεθνή αγορά.

Το να βρισκόμαστε ανάμεσα σε κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και να παραλαμβάνουμε το Food Experts Award ήταν μια τεράστια αναγνώριση της δουλειάς μας. Ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να εμπνευστούμε από συναδέλφους, να νιώσουμε ότι η ελληνική κουζίνα συνεχίζει να εξελίσσεται και να διακρίνεται διεθνώς αλλά και να γνωρίσουμε άλλους επαγγελματίες που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την ποιότητα και την καινοτομία στη γαστρονομία.

Το βραβείο FΕΑ μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να διευρύνουμε τη δραστηριότητά μας» ισχυρίζεται ο Διευθυντής του Ελληνικού Εστιατορίου στο Λονδίνο.

EPIC restaurant Stratford LONDON is a FEA winner!
Η δήλωση του κυρίου Δημήτρη Κότσα, Διευθυντή του Ελληνικού Εστιατορίου EPIC Legendary Greek Street Food, στα βραβεία FEA 2024

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.

Φράουλες με 24 διαφορετικά φυτοφάρμακα – Εργαστηριακή δοκιμή του Il Salvagente

Οι φράουλες συγκαταλέγονται στα κορυφαία φρούτα που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα