Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο καθηγητής Δ. Κουρέτας μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για την πιστοποίηση AFQ

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ καθηγητής Δ. Κουρέτας μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για την πιστοποίηση AFQ
spot_img

Για το Ευρωπαϊκό σήμα πιστοποίησης AFQ (Activity Foodoxys Quality), που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και όχι μόνο, μίλησε στο cibum και την Ελένη Τσαγκά ο καθηγητής Φυσιολογίας- τοξικολογίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. Πρόκειται για το πρώτο σήμα πιστοποίησης που έχει καταθέσει η Ελλάδα και έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό γραφείο πιστοποίησης σημάτων και είναι το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο που ελέγχει και κατατάσσει τα οφέλη ενός προϊόντος στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο επικεφαλής του προγράμματος AFQ, αναφέρθηκε στον πλούτο που διαθέτει η Ελλάδα στο θέμα της βιοποικιλότητας με χαρακτηριστική περίπτωση τα φαρμακευτικά φυτά της Μονής Βατοπεδίου τα οποία είναι 4 φορές πιο δραστικά από ανάλογα φυτά στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας αποκάλυψε το νέο πολλά υποσχόμενο καινοτόμο πρόγραμμα της spin-off εταιρείας του πανεπιστημίου, για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με μεγάλη διαιτολογική κλινική της Γερμανίας, σχετικά με την διατροφή βάση των γονιδίων του κάθε οργανισμού προκειμένου να αυξηθεί ο μεταβολισμός.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα