Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο καθηγητής Δ. Κουρέτας μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για την πιστοποίηση AFQ

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ καθηγητής Δ. Κουρέτας μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για την πιστοποίηση AFQ
spot_img

Για το Ευρωπαϊκό σήμα πιστοποίησης AFQ (Activity Foodoxys Quality), που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και όχι μόνο, μίλησε στο cibum και την Ελένη Τσαγκά ο καθηγητής Φυσιολογίας- τοξικολογίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. Πρόκειται για το πρώτο σήμα πιστοποίησης που έχει καταθέσει η Ελλάδα και έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό γραφείο πιστοποίησης σημάτων και είναι το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο που ελέγχει και κατατάσσει τα οφέλη ενός προϊόντος στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο επικεφαλής του προγράμματος AFQ, αναφέρθηκε στον πλούτο που διαθέτει η Ελλάδα στο θέμα της βιοποικιλότητας με χαρακτηριστική περίπτωση τα φαρμακευτικά φυτά της Μονής Βατοπεδίου τα οποία είναι 4 φορές πιο δραστικά από ανάλογα φυτά στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας αποκάλυψε το νέο πολλά υποσχόμενο καινοτόμο πρόγραμμα της spin-off εταιρείας του πανεπιστημίου, για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με μεγάλη διαιτολογική κλινική της Γερμανίας, σχετικά με την διατροφή βάση των γονιδίων του κάθε οργανισμού προκειμένου να αυξηθεί ο μεταβολισμός.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο