Ντρέσινγκ ελαιόλαδα σε εννέα υπέροχες γεύσεις!
Το ελαιοτριβείο Κύκλωπας βρίσκεται στη Βόρειο Ελλάδα, ανάμεσα στους αρχαίους ελαιώνες της Μάκρης, από τους παλαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου και σε απόσταση αναπνοής, από το σπήλαιο του Κύκλωπα του Ομήρου! Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που έχει περάσει από πολλές γενιές.
Η ιστορία ξεκινά με τον Αργύρη Κελίδη, ο οποίος βυθίστηκε στον κόσμο της ελιάς από μικρή ηλικία, δουλεύοντας δίπλα στον πατέρα και τη μητέρα του. Με στέρεες βάσεις και μια τεράστια κληρονομική γνώση, ο Αργύρης και η σύζυγός του Νίκη Κελίδου ξεκίνησαν το δικό τους ταξίδι, δημιουργώντας το δικό τους οικογενειακό ελαιοτριβείο, το 1982.
Σε κοντινή απόσταση από τον αρχαίο δρόμο, που συνέδεε την ευρωπαϊκή Τουρκία με τη Ρώμη, τη Via Egnatia, το ελαιοτριβείο του Κύκλωπα αποτελεί απόδειξη της ιστορικής σημασίας της περιοχής. Περιτριγυρισμένο από 12.000 ελαιόδεντρα, εκ των οποίων 2.000 δέντρα βιολογικής καλλιέργειας, της τοπικής ποικιλίας ελιάς Μάκρης, η αφοσίωση της οικογένειας Κελίδη στην τέχνη της λάμπει σε κάθε μπουκάλι του βραβευμένου Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου Κύκλωπας.
Στα κτήματα Κύκλωπα, η βιωσιμότητα και η περιβαλλοντική συνείδηση βρίσκονται στο επίκεντρο των πρακτικών τους. Καλλιεργώντας τα δέντρα τους με συνετή χρήση νερού, λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων, διασφαλίζουν ότι κάθε φάση της παραγωγής, τη διαχειρίζονται με τρόπο, που προστατεύει τόσο το περιβάλλον όσο και τον καταναλωτή. Αγκαλιάζοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η συγκομιδή των ελιών γίνεται με αυτοματοποιημένα μηχανήματα δόνησης, για την αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς. Στη συνέχεια, οι ελιές τοποθετούνται προσεκτικά σε καλά αεριζόμενα τελάρα, απαλλαγμένα από πλαστικοποιητές. Το ελαιόλαδο παράγεται την ίδια ημέρα με τη συγκομιδή, κάτω από βέλτιστες συνθήκες, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα.
Η αποστολή της οικογένειας Κελίδη είναι σαφής: να συνεχίσει να παράγει Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, υψηλής ποιότητας, που ενθουσιάζει τους καταναλωτές και ανεβάζει τα πιάτα τους στο επόμενο επίπεδο. Βασιζόμενοι στις δικές τους εμπειρίες από τη χρήση του καλύτερου ελαιολάδου για χρόνια, πιστεύουν ότι το λάδι τους αξίζει μια θέση σε κάθε τραπέζι. Όχι μόνο ενισχύει τη γεύση των πιάτων, αλλά παρέχει και πολυάριθμα οφέλη για την υγεία.
Η αφοσίωση και η δέσμευση στην αριστεία δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Το ελαιόλαδο Κύκλωπας έχει συγκεντρώσει σχεδόν 200 παγκόσμια βραβεία GOLD, εδραιώνοντας τη φήμη του, ως ένα από τα πιο πολυβραβευμένα, ελληνικά ελαιόλαδα στον κόσμο. Τον Αύγουστο του 2020, το ελαιόλαδο Μάκρης ξεκίνησε το ταξίδι του ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), μια απόδειξη της εξαιρετικής ποιότητας και της τήρησης αυστηρών προτύπων παραγωγής. Τον Νοέμβριο του 2020 ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου επίσημα πιστοποιημένου ελαιολάδου ΠΟΠ Μάκρης, με τη μορφή του ελαιολάδου AGES.
Η εμβέλεια του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κύκλωπας εκτείνεται πολύ πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Εξάγεται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, στην Ιαπωνία, στο Ντουμπάι, στην Ταϊβάν, στη Νέα Καληδονία, στη Νότια Κορέα και στην Αμερική. Χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες, η Κύκλωπας διασφαλίζει ότι τα προϊόντα της παραλαμβάνονται σε βέλτιστη κατάσταση, τόσο από άποψη συσκευασίας όσο και περιεχομένου. Τηρούν τα χρονοδιαγράμματα και διατηρούν συνεχή επικοινωνία, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και αξιοπιστία σε κάθε συναλλαγή.
Η περιβαλλοντική υπευθυνότητα δε, αποτελεί βασική αξία για την Κύκλωπας. Αντί να καίνε τα κλαδεμένα κλαδιά, τα κομποστοποιούν, δείχνοντας τη δέσμευσή τους για βιωσιμότητα και ελαχιστοποίηση των αποβλήτων. Επιπλέον, όλες οι συσκευασίες τους κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά, μειώνοντας περαιτέρω το οικολογικό τους αποτύπωμα.
Τα ελαιόλαδα ντρέσινγκ της Κύκλωπας είναι μια σειρά από αρωματισμένα ελαιόλαδα, σε εννέα εξαιρετικές γεύσεις! Συνδυάζουν το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μάκρης, με: Μαύρη τρούφα, με άρωμα Πορτοκαλιού– ιδανικό για μαρινάδες κρέατος και ανακατεμένο με βαλσάμικο, ένα εξαιρετικό dressing σαλάτας, με Ρίγανη, με Βασιλικό, με κόκκους Δενδρολίβανου και Πιπεριάς, με Δυόσμο και Τζίντζερ– που ταιριάζει με γλυκά και αλμυρά πιάτα – κρέατα, σαλάτες, ρύζι, ψάρια και θαλασσινά, σούπες, μπισκότα, επιδόρπια και πουτίγκες και με Σκόρδο– για να δώσετε ένταση στις μαρινάδες, το σοτάρισμα, τα ψητά λαχανικά, το ψωμί στο φούρνο και τη σπιτική σάλτσα ζυμαρικών ντομάτας.
Last but not least…το πικάντικο Τσίλι! Τα φρέσκα τσίλι συνθλίβονται με κρύα πίεση και ελαιοποιούνται μαζί με, μόλις λίγων ωρών μαζεμένες, ελιές Μάκρης. Έτσι, επιτυγχάνεται γεύση, χρώμα και άρωμα αληθινά καυτερής πιπεριάς με υψηλή θρεπτική αξία. Ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε μια ζωηρή πινελιά σε οποιοδήποτε πιάτο. Απολαύστε το με πατάτες, γαρίδες, ζυμαρικά, μαρινάδες, σάλτσες, ψητές μπριζόλες, κοτόπουλο και όσπρια.