Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πάστα Ελιάς από την Amalthia!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριοΠάστα Ελιάς από την Amalthia!
spot_img

…από μοναδικές, Ελληνικές επιτραπέζιες ελιές!

Η ελιά, ένα σύμβολο βαθιά ριζωμένο στην πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου, ενσαρκώνει ιδιότητες γνώσης, σοφίας, αφθονίας, υγείας, δύναμης και ομορφιάς. Σεβαστό εδώ και αιώνες, το εμβληματικό αυτό δέντρο έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των πολιτισμών, αποτελώντας ακρογωνιαίο λίθο της μεσογειακής διατροφής και πηγή τροφής για γενιές και γενιές.

Ευδοκιμώντας στα βραχώδη και άνυδρα εδάφη της Μεσογείου από την αρχαιότητα, η ελιά έχει χαρακτηριστεί ως δώρο της φύσης στην ανθρωπότητα. Από τα φύλλα και τα κλαδιά της μέχρι τους καρπούς της, κάθε μέρος της ελιάς βοήθησε στην επιβίωσή μας και στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας, ενσαρκώνοντας την ουσία της γενναιοδωρίας της φύσης!

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, η ελιά είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Αμάλθειας, της κατσίκας που θήλασε τον Δία, τον πατέρα των θεών του Ολύμπου, όταν η μητέρα του Ρέα τον βοήθησε να βρει καταφύγιο στην Κρήτη, για να τον σώσει από τον πατέρα του Κρόνο, που κατασπάραξε τα ίδια του τα παιδιά, για να μην του πάρουν το θρόνο. Ο Δίας έσπασε κατά λάθος το κέρας της κατσίκας και για να μη τη στενοχωρήσει, το έκανε με τη θεϊκές του δυνάμεις, να ξεχειλίζει πάντα από αγαθά σε αφθονία. Η μυθική σύνδεση υπογραμμίζει την ιερή και σεβαστή θέση της ελιάς στους αρχαίους πολιτισμούς, όπου λατρευόταν για το ρόλο της στη διατήρηση της ζωής και την προώθηση της ανάπτυξης.

Αμάλθεια σημαίνει ευρωστία, αφθονία και ευημερία. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1965 από τον Αθανάσιο Ζούκα, βρίσκεται στην πρωτοπορία της επεξεργασίας, παραγωγής και εμπορίας ελιών, για περισσότερες από έξι δεκαετίες.

Η εταιρεία με την επωνυμία Amalthia και το σημερινό νομικό της πρόσωπο, ιδρύθηκε το 1980 και έχει υιοθετήσει μια φιλοσοφία, που συνδυάζει το σεβασμό στην παράδοση, με τη δέσμευση για την υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών και υποδομών. Είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εταιρεία- είναι ένας τρόπος ζωής που καλύπτει δύο γενιές οικογενειών, αφιερωμένες στην καλλιέργεια της ελιάς και στη διατήρηση της κληρονομιάς της. Με έμφαση στην ποιότητα, τη γεύση και τη διατροφική αξία, δεσμεύονται να παράγουν εξαιρετικά προϊόντα ελιάς, που αντικατοπτρίζουν την ουσία της ελληνικής γης.

Προσπαθούν να διατηρήσουν μια λεπτή ισορροπία μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας και κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας πραγματοποιείται με απόλυτη φροντίδα και σεβασμό προς το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους παραγωγούς τους. Μέσω επενδύσεων σε εγκαταστάσεις, μηχανήματα και συστήματα διαχείρισης, διατηρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγορών.

Στην προσπάθειά τους για καινοτομία, έχουν εισαγάγει σύγχρονες μορφές προϊόντων ελιάς, ικανοποιώντας τις εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Τα σνακ ελιάςΠάστα και Κριτσίνια– προσφέρουν μια σύγχρονη εκδοχή των παραδοσιακών ελιών. Επιπλέον, η πάστα ελιάς παρέχει μια ευέλικτη και βολική επιλογή για πολλές χρήσεις.

Η Πάστα Ελιάς Amalthia φτιάχνεται από την πολτοποίηση ελιών και την ανάμειξή τους με ελαιόλαδο και μπορεί, με την προσθήκη ή όχι διαφόρων αρωματικών, να δημιουργήσει ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα. Ως συμπυκνωμένο προϊόν ελιάς αποτελεί ένα ευέλικτο συστατικό, που προσθέτει βάθος και πλούτο σε ένα ευρύ φάσμα πιάτων.

Η Πάστα είναι μία σύγχρονη μορφή ελιάς, σε ένα κουτάλι, όπου δεν υπάρχει χώρος για ελιές! Η Amalthia τις διαθέτει σε βαζάκια των 190g και σε δύο γεύσεις- Πάστα από Πράσινες Ελιές και Ελιές Καλαμών!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο