Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πέννες Ριγέ BOOST, από τη Melissa Κίκιζας και με υπογραφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριοΠέννες Ριγέ BOOST, από τη Melissa Κίκιζας και με υπογραφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο!
spot_img

…με αλεύρι Teff!

Η Μέλισσα Κίκιζας γεννήθηκε το 1947 από την οραματική ιδέα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, που θα αναδείκνυε τις πρώτες ύλες της Ελλάδας, μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας. Σήμερα, έξι δεκαετίες αργότερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζας ηγείται μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα, με παρουσία σε περισσότερες από 45 χώρες!

Η βασική δραστηριότητα της Μέλισσα Κίκιζας περιστρέφεται γύρω από την παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιών. Ετησίως, προμηθεύονται πάνω από 80.000 τόνους ελληνικού σκληρού σιταριού, αρίστης ποιότητας. Το καθετοποιημένο συγκρότημα μύλων και μακαρονοποιείου στη Λάρισα παράγει περισσότερους από 55.000 τόνους ζυμαρικών κάθε χρόνο, καθιερώνοντας τη βιομηχανία τους ως μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Με πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στη διατροφή, τα προϊόντα της Μέλισσα Κίκιζας ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών, με στόχο την ενίσχυση της συνολικής ποιότητας ζωής. Ορισμένες από τις γνωστές μάρκες τους περιλαμβάνουν τα ζυμαρικά Στέλλα, Βλάχα, Kraft Mayonnaise, Del Monte, Heinz, ABEZ και PRIMO GUSTO.

Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 και έκτοτε αποτελεί κρίσιμο στρατηγικό πυλώνα της εταιρείας. Τα προϊόντα της διατίθενται πλέον σε περισσότερες από 45 χώρες παγκοσμίως. Το 2019 τιμήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά, ως μία από τις 25 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, κερδίζοντας το σημαντικό βραβείο “Best Workplaces”. Η αναγνώριση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους στις αξίες και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση από την ίδρυσή τους.

Η Μέλισσα Κίκιζας δίνει μεγάλη έμφαση στη στήριξη των νέων αγροτών και στη βελτίωση της ποιότητας, της παραγωγής σκληρού σιταριού. Μέσω πρωτοβουλιών όπως η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΙΤΟΥ, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, στοχεύει στην παροχή θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής εμπειρίας, για τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών. Εξειδικευμένοι επιστημονικοί συνεργάτες και επαγγελματίες του αγροδιατροφικού τομέα επιβλέπουν τα προγράμματα, εξασφαλίζοντας ένα μείγμα θεωρητικής μάθησης και πρακτικής κατάρτισης.

Το ταξίδι των ζυμαρικών Melissa στο πιάτο σας ξεκινά στην ελληνική γη, όπου επιλέγεται προσεκτικά το καλύτερο σκληρό σιτάρι. Με σχολαστική φροντίδα από το χωράφι μέχρι το εργοστάσιο, κάθε κόκκος σιταριού επεξεργάζεται σε σιμιγδάλι υψηλής ποιότητας. Στο μακαρονοποιείο, εξειδικευμένες αίθουσες ζύμωσης δημιουργούν μια ποικιλία σειρών ζυμαρικών, που στη συνέχεια συσκευάζονται και διανέμονται σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Η τελευταία προσθήκη της Μέλισσα Κίκιζας στη γκάμα των προϊόντων της είναι οι Πέννες Ριγέ Boost, με αλεύρι Teff. Εμπλουτισμένη με 25% αλεύρι Teff, που προέρχεται από ένα είδος γρασιδιού, από την Κεντρική Ανατολική Αφρική, αυτή η παραλλαγή ζυμαρικών προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα γεύσεων και διατροφικών πλεονεκτημάτων. Το Teff, γνωστό και ως Williams lovegrass, είναι ένα αρχαίο σιτάρι με ιστορία που ξεπερνά τα 6000 χρόνια. Πλούσιο σε εδώδιμες φυτικές ίνες και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το αλεύρι Teff ενισχύει το διατροφικό προφίλ των ζυμαρικών Melissa Boost. Εκτός από το αλεύρι Teff, τα ζυμαρικά περιέχουν αλεύρι ολικής άλεσης και μικρή ποσότητα αλεύρου, που προέρχεται από δίκοκκο σιτάρι.

Η σειρά ζυμαρικών Melissa Boost διατίθεται στις παραλλαγές Penne Rigate και Spaghetti, σε συσκευασίες των 400 γρ. που φέρουν τη φωτογραφία και την υπογραφή του Γιάννη Αντετονκούμπο, προσδίδοντας μια πινελιά διάκρισης σε αυτό το καινοτόμο προϊόν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο